Desert ciocolata de casa cu menta

de mirela0911 in Dulciuri, 7 Feb 2018 | 2681 vizualizari

 

Pentru ca mi-a facut pofta Gaby cu ciocolata ei si pentru ca ne trimite sa ne facem daca vrem, mi-am facut! :p :))) I-am dat si o aroma de menta, hmmm .... tare buna a iesit! Multumesc pentru reteta! :-*
Gaby, pentru ca m-am inspirat de la tine, ti-am pastrat 2-3 bucati, parca atatea ceri in cazul asta, nu? :)) :-*

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 450 g lapte praf
  • 4 lg cu varf de cacao
  • 200 g unt gras
  • 100 g arahide nesarate
  • 50 g nuca
  • 50 g merisoare
  • 1 pic ulei esential de menta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu menta:

Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul. Se amesteca si se pune pe foc mic sa fiarba pana se leaga ca un sirop. Se adauga untul si se amesteca pane se topeste acesta si se omogenizeaza compozitia.


Intre timp laptele praf si cacaua se cern intr-un bol, se adauga arahidele, nuca taiata in bucati mai mici si merisoarele. Se amesteca bine. Se toarna peste ingredientele uscate 2/3 din sirop si se amesteca bine, apoi se adauga picatura de ulei de menta si restul de sirop. Se omogenizeaza totul bine bine, apoi se toarna intr-un vas de yena uns bine cu unt.


Se da la rece peste noapte, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Picatura de ulei esential de menta se poate inlocui cu esenta de menta, doar ca va trebui adaugata mai multa, dupa gust, sau se poate renunta la ea si pune esenta de rom, la fel, dupa gust!

2

O portie inseamna o tava!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Ina 1

26.02.2018, 12:07

Arata exact cum imi place mie ca si consistenta Cred ca e delicioasa!

diaconta 1

26.02.2018, 23:35

Ce textura faina are Tare as manca si eu

mirela0911 1

27.02.2018, 11:27

Va multumesc pentru aprecieri! tare buna a fost!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de legume coapte
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv

ieri la 23:27

Ciuperci umplute

ieri la 22:02

Choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto

de Rocsi 9

ieri la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca