Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700

de RODIMUR in Torturi, 27 Feb 2020 | 3337 vizualizari

 

După tortul de probă cu blat de bezea, când am avut ocazia să pun la punct unele proceduri, am făcut această coroniță Pavlova, la care mi-a rămas gândul, de îndată ce am zărit-o undeva...
Cu mare atenție, răbdare și grijă am reușit să duc la bun sfârșit acest proiect culinar, în așa fel încât să fiu mulțumită de rezultat: tortulețul a ieșit excelent, cu blaturile crocante și bune din bezea, aromele armonioase ale fructelor și frișca naturală. Cât despre aspect, judecați și singuri...! Aproape că-mi era milă să-l tai...

 

INGREDIENTE

  • Pentru două blaturi de bezea:
  • 4 albușuri
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • esență de portocale
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 lingură de oțet de vin
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • Pentru frișcă:
  • 400 grame de smântână grasă, naturală
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 2 plicuri de vanilie
  • esență de portocale
  • Pentru decor:
  • semințe de rodie
  • coacăze negre
  • fructe de cătină
  • frunze proaspete de mentă
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700:

Pentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se adaugă zahărul pudră în ploaie, puțin câte puțin și vanilia.

Când nu se mai simt cristalele de zahăr și compoziția este lucioasă și fermă, se adaugă esența de portocale și apoi, pe rând, cele două linguri de amidon alimentar. Se mai mixează încă 2 minute, pentru omogenizare și apoi se toarnă compoziția de bezea în poș.

Se pune într-o tavă o hârtie de copt, se trasează cu creionul forma blatului și apoi se șprițează prima foaie, din trei cercuri concentrice, în interiorul tiparului desenat pe hârtie, pentru că în cuptor, blatul va mai crește.

Se pune tava cu blatul pe treapta din mijloc, în cuptorul preîncălzit, la temperatura cea mai mică. Se lasă blatul în cuptorul cu ușa întredeschisă, timp de cel puțin 90 de minute, până ce bezeaua se întărește și capătă consistență.

Când blatul este gata, se lasă să se răcească în cuptor, după care se scoate și se depune într-un spațiu uscat și răcoros.

După același tipic se face cel de-al doilea blat. Pentru al doilea blat, eu am făcut trei cercuri concentrice, din bezele, în interiorul tiparului trasat cu creionul. Se procedează întocmai pentru coacerea și depozitarea celui de-al doilea blat.

Cât timp se coc blaturile în cuptor, se face frișca din smântâna rece, mixată cu vanilia și zahărul pudră, adăugat puțin câte puțin. După ce se obține consistența dorită, se dă frișca la frigider, până ce vor fi gata ambele blaturi.

Se pregătesc din timp fructele pentru decorarea tortului.

Când ambele blaturi sunt gata și răcite complet, se pune primul pe un platou, se șprițează deasupra frișca, se suprapune cel de-al doilea blat (cel format din bezele) și se ornează cu trandafirași din frișcă.

Se decorează tortul cu fructele și frunzele de mentă pregătite din timp, după care se dă la frigider, până la servire.

Pentru că blaturile din bezea se înmoaie repede, acest tort nu se poate păstra mult timp, cel mult 24-30 de ore.

TIPS-URI

1

Albușurile cresc mai frumos și mai repede, dacă le mixați mai întâi cu un praf de sare.

2

În compoziția pentru blaturi, adăugați amidonul spre sfârșit, când nu se mai simt cristalele de zahăr, iar bezeaua este lucioasă și fermă.

3

Coaceți blaturile la foc foarte mic și lăsați ușa cuptorului întredeschisă, sau chiar deschisă de tot, dacă focul este puternic și la temperatura cea mai joasă.

4

Lăsați blaturile să se răcească în cuptor și apoi depuneți-le într-un loc uscat și răcoros, până la montarea tortului.

5

Pentru frișcă, smântâna trebuie să fie rece, de la frigider. Ar fi bine să folosiți smântână grasă, naturală.

6

Păstrați tortul la frigider, nu mai mult de 24-30 de ore, pentru că blaturile de bezea se înmoaie foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RODIMUR 1

01.03.2020, 14:04

Îți mulțumesc mult, Mirela, pentru apreciere și pentru urări!

anca_rm 1

02.03.2020, 15:19

E tare darguta coronita asta , arata tare bine , Pavlova este foarte buna , imi place mult

RODIMUR 1

02.03.2020, 16:16

Îți mulțumesc frumos, Anca, pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat