Desert cozonac fara framantare

de alilianaa in Dulciuri, 23 Mai 2017 | 7517 vizualizari

 

Multumesc Rocsi. Inspiratie : https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-74682.html   

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 14 g drojdie
  • un praf de sare
  • 110 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 100 g nuca
  • 150 g rahat
  • 100 g stafide
  • 2 albusuri
  • 5-6 linguri lapte fierbinte
  • 150 g zahar
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac fara framantare:

Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat.

Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit, intr-un loc fara curent.

Se adauga ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine cu o lingura sau un tel.

Se adauga untul topit, laptele cald si le incorporam pana la omogenizare completa. Se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: nuca macinata este amestecata cu laptele fierbinte, cacaua, zaharul si esenta de rom. Acestora se incorporeaza albusurile batute spuma. Se adauga si stafidele.

Aluatul este impartit in patru. Pe fiecare foaie, intinsa potrivit de subtire, se pune compozitie cu cacao, stafide si rahat. Se ruleaza usor. Doua cate doua rulouri se impletesc si rezulta doi cozonaci. Tavile sunt tapetate cu hartie de copt. Fiecare cozonac se pune in tava si se mai lasa la dospit cca. 30 minute. Fiecare cozonac, inainte de a fi pus la cuptor, se unge cu ou care a fost batut bine. Se tin la copt cca.  40-45 de minute, pana cand se rumenesc. Dupa ce au fost scosi din cuptor, se ung cu un sirop de apa si zahar. Se acopera cu un prosop si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (21)

oanapl 1

24.05.2017, 23:30

Ce bine arata!

Gherca Daniela 1

25.05.2017, 08:38

delicios!

alilianaa 1

25.05.2017, 11:34

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta si "tartute" cu fructe