Desert „ Dia”

de diaconta in Prajituri, 28 Aug 2012 | 3254 vizualizari

 

Un desert plin de arome dar jalnic ca şi aspect.Se mai întâmpla când nu intri în bucătărie şi cu sufletul.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 2,5 linguri faina (50 gr,1 lingura= 20 gr)
  • 3 linguri griş
  • 2 linguri cacao
  • 2,5 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte
  • 100 ml ulei
  • 10 gr praf de copt
  • sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar brun
  • Pentru crema:
  • 250 gr Mascarpone
  • 150 gr iaurt 10% grasime
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 200 gr frisca
  • Zmeura si coacaze rosii
  • Un borcan dulceata de trandafiri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert „ Dia”:

Am pregatit mai întâi blatul.


Am separat cele 5 oua.


Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a topit.Am adaugat între timp si laptele pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.


Am pus apoi uleiul câte putin.Am adaugat apoi mierea.


Am amestecat faina cu cacao,griş si praf de copt apoi le-am încorporat în amestecul de ou.


Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am incorporat usor cu ajutorul unui tel în cealalta compozitie.


Am pus compozitia în tava mare a aragazului în care pusesem o hârtie de copt.


Am facut si bezeaua din cele doua albusuri si zaharul brun si apoi am pus-o peste compozitia de blat.


Am pus tava la cuptor la foc mic pentru 40 de minute.Blatul trebuie sa fie copt si bezeaua crocanta.


Am lasat în cuptor sa se raceasca si am preparat crema.


Am topit ciocolata pe aburi cu 2 linguri de lapte.


Am mixat frisca.


Am mixat crema mascarpone cu iaurtul si am adaugat ciocolata racita.


La final am încorporat si frisca.


Am lasat la frigider sa se întareasca putin.


Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime(as fi vrut în 3 dar ar fi fost prea înalt),am uns o parte cu dulceata de trandafiri,am pus crema si zmeura si coacaze rosii.


Am pus al doilea blat cu bezeaua in jos,deasupra am uns din nou cu dulceata de trandafiri si am îmbracat cu crema.


Am lasat la frigider câteva ore,apoi se poate taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert „ Dia”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

diaconta 1

29.08.2012, 12:19

Multumesc din suflet Ruxy sentimentul este reciproc.Sa ai parte de tot ce-mi doresc mie

La Ancuta 1

29.08.2012, 14:25

iote ce fata draguta: m-a ascultat si-mi da 2 portii

diaconta 1

29.08.2012, 14:27

Iti dau Ancuto,da' numa' astazi)))
numa' azi "i" sarbatoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si miez de cafea