Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

de Andreea Caroline in Prajituri, 25 Apr 2016 | 1963 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 170 gr zahar
  • 170 gr unt
  • 3 oua
  • 3 linguri cu lapte
  • 200 gr faina tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt

Pentru crema :

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida

Pentru ornat :

  • 9-10 capsuni
  • zahar
  • 200 ml frisca
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni:

Blatul :


Intr-un castron punem zaharul impreuna cu untul si mixam bine pana ce totul devine o crema. Untul trebuie scos din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si de a fi cat mai moale.


Separat batem spuma ouale cu laptele .


Faina o amestecam cu praful de copt.


Adaugam amestecul de oua cu lapte in castronul cu crema de unt ,amestecam,dupa care adaugam si amestecul de faina si praf de copt .


Amestecam bine toate ingredientele.


Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si turnam compozitia.


Coacem pentru 40 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.Fcem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca blatul este copt .


Crema:


Punem intr-o tigaie la foc mic ciocolata impreuna cu frisca lichida si amestecam bine cele doua ingrediente cu ajutorul unui tel. Inchidem focul si lasam sa se raceasca .


Punem intr-un bol mascarpone ,adaugam ciocolata topita si amestecam usor.


Asamblare:


Frisca lichida o mixam bine pana devine tare.Capsunile le ''imbracam'' in zahar.



Punem pe un platou rotund blatul. Asezam un strat cu crema de mascarpone cu ciocolata.


Ornam cu trandafiri de frisca si in fiecare trandafir asezam o capsuna .


In centrul prajiturii ornam cu ciocolata rasa.


Se pastraza la frigider pana in momentul servirii .


Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

02.05.2016, 23:24

O, daaa! Arata grozav!

Andreea Caroline 1

02.05.2016, 23:42

Rux

Camelya 1

12.05.2016, 12:09

O minunatie de prajiturica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone