Tarta cu crema de lamaie si bezea

de lilik in Prajituri, 4 Mai 2011 | 4837 vizualizari

 

la pranz am oaspeti si nu puteam sa-i las fara desert asa ca m-am apucat de treaba....daca mai ramane o sa pozez si felia:)

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT:
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt moale
  • 50 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de sare
  • PT CREMA DE LAMAIE:
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 60 gr faina
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sucul de la 2 lamai
  • PT BEZEA:
  • 135 gr albus
  • 135 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie si bezea:

Pregatim prima data aluatul:

frecam untul cu zaharul pana se face ca o crema apoi adaugam ouale si praful de sare si amestecam in continuare pana se omogenizeaza dupa care punem faina si coaja de lamaie.Amestecam apoi continuam cu mana pana obtinem un aluat compact,dupa care acoperim cu folie de plastic si dam la frigider cel putin 30 min.

Pregatim intre timp crema:

Punem laptele cu coaja de lamaie pe foc mic.Separat batem ouale cu zaharul pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam si punem laptele fierbinte.

Punem pe foc mic pana se ingroasa amestecand mereu apoi punem zeama de lamaie(eu am pus de la 2 lamai dar puteti pune cata vreti dupa gust),amestecam si dam deoparte.

Cand crema e gata si s-a racorit putin scoatem aluatul din frigider si il intindem.

Cu foaia obtinuta tapetam o tava de tarta si cu o furculita facem gauri pe fund sa nu se umfle apoi punem crema si dam la cuptorul incins la 180°  timp de 20-25 de minute(pana vedeti ca marginile sunt rumene).

Intre timp facem bezeaua:

batem albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana sta "bat".

Trascurs timpul in cuptor scoatem tarta si cu bezea facem ciufi sau o punem pe toata,o nivelam si cu ajutorul unei furculite facem diverse decoruri.

Dam din nou la cuptor la 150° pana incepe sa se rumeneasca bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe cu blat de pandispan