Desert eclere

de laura_n in Prajituri, 5 Feb 2015 | 44315 vizualizari

 

Eclere! Yuuuum! Cum sa nu ne placa eclerele? Erau preferatele noastre in copilarie. Le gaseam la cofetarie si erau atat de bune, incat trebuia sa stam la coada ca sa cumparam. Noi am crescut, prajiturile de la cofetarie au devenit din ce in ce mai artificiale si mai fade, asa ca apelam tot la facutul in casa, in laboratorul propriu :))) Se fac usor, se mananca usor :))) Ingrediente putine, naturale (oua de tara, lapte proaspat) si obtinem niste eclere gustoase si savuroase!

 

INGREDIENTE

  • Cojile de ecler:
  • 2 cani cu apa
  • 100 gr unt
  • 2 cani cu faina alba
  • 1 praf sare
  • 6-7 oua (eu am folosit oua de tara)
  • Crema:
  • 1 l lapte proaspat de vaca ( opriti intr-o cana 4-5 linguri lapte)
  • 4-5 galbenusuri
  • 4-5 linguri zahar brut
  • 2 linguri amidon porumb
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 cub de unt
  • Glazura:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura rom
  • 3-4 linguri lapte
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere:

Aluat: Intr-un vas punem la fiert apa cu sare. Adaugam untul si lasam sa fiarba un pic. Luam de pe foc si adaugam cu atentie toata faina si incepem sa amestecam energic ca sa se opareasca toata faina si sa se omogenizeze compozitia. Dam la rece (dar nu in frigider), amestecand din cand in cand, ca sa se raceasca aluatul.

Intre timp pornim cuptorul. Spalam bine ouale, apoi le spargem si le punem intr-un castron. Preferabil sa spargeti intai fiecare ou intr-un vas mic, astfel ca daca nimeriti un ou vechi, sa nu le compromiteti si pe celelalte. Le batem cu un tel. Aducem vasul cu aluat si cu ajutorul mixerului cu palete pentru aluat, adaugam putin cate putin din ouale batute, mixand bine dupa fiecare transa de ou. Vom obtine un aluat fin, cremos pe care il vom transfera intr-un poche.

Pregatim o tava cu hartie de copt si formam bastonase dupa cum dorim. Eu am facut si bastonase lungi si forme pentru minieclere.

Le punem la copt in cuptor, la foc iute (200 grade) si lasam cam 12-15 minute, apoi reducem putin temperatura si le mai lasam in jur de 30 minute. Ele se vor umfla si se vor rumeni frumos. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Crema: Spalam si spargem ouale. Separam galbenusurile intr-o cratita. Adaugam zaharul si amidonul. Despicam pastaia de vanilie, scoatem semintele cu un cutit si le punem peste galbenusuri. Adaugam cateva linguri de lapte si amestecam cu un tel ca sa nu se faca vreun cocolos. Adaugam restul de lapte, pastaia taiata si punem la fiert, amestecand continuu cu telul. Nu uitati sa opriti cateva linguri de lapte.

Lasam la fiert pana incepe sa se lege si sa se ingroase. Mai lasam cateva minute, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se topeste untul, apoi dam crema la rece.

In crema racita adaugam restul de lapte oprit si amestecam pana se omogenizeaza. O sa vedeti ce cremoasa si ce gust proaspat de lapte va avea crema.

Glazura: Punem la topit ciocolata cu laptele. Amestecam cu o lingura ca sa se omogenizeze si adaugam romul.

Taiem cojile nu chiar de la jumatate, mai degraba taiem un capacel, astfel ca sa incapa multa crema in partea inferioara.

Umplem cojile, asezam capacelele deasupra si le asezam intr-o tava mare. Dupa ce le-am umplut pe toate le glazuram cu ciocolata.

Le dam la rece. Se pot servi cand doriti, preferabil totusi sa le lasati cateva ore ca sa se contopeasca texturile si aromele.

TIPS-URI

1

Din compozitia de mai sus ies aproximativ 30 coji mari sau 50 coji mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

gaby_gabytza 1

09.12.2018, 11:24

mena29 1

19.12.2018, 13:54

Am tot vrut să-ți spun că am făcut acum doi ani când am fost la Oana de revelion, au ieșit delicioase, toată lumea le-a lăudat. 😘

Sidy 1

20.01.2019, 06:59

Sunt delicioase dar...au un singur bai. Dispar urgent de pe platou...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
CHOIX A LA CREME