Desert faguri

de Lau in Dulciuri, 3 Ian 2019 | 3378 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • faina cat sa iasa un aluat gros ca o smantana
  • Crema
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri nuca macinata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert faguri:

Ouale le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam adaugand treptat uleiul si laptele, smantana, esenta, coaja de portocala dupa gust, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.

Oprim mixerul si adaugam treptat faina amestecand cu telul pana ce rezulta o consistenta ca o smantana.

Eu nu am avut forma cum faceau bunici care se face pe ochiul de aragaz. Asa ca le-am copt in aparatul de waffe.

Am uns forma si cand s-a incalzit, am adaugat cate o lingurita si le-am copt pana ce s-au rumenit.

Crema-mixam untul cu zaharul pudra pana ce devine o cremos, adaugam cacao, esenta si nuca, amestecam cu o paleta.

Lipim cate 2 faguri cu crema si dam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert faguri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa zapezii