Desert flan portughez- Pasteis de Nata

de Catalina L in Dulciuri, 10 Iun 2017 | 330 vizualizari

 

Republica Portugheză sărbătorește, în fiecare an, la 10 iunie, Ziua Națională - comemorarea poetului Luís de Camoes și marcarea Zilei Comunităților portugheze.
Va prezint, cu aceasta ocazie, un desert traditional.
Acest desert a fost ales sa reprezinte Portugalia la initiativa "Café Europe" cu ocazia Zilei Europei in Austria in 2006. Fiecare stat european a prezentat un desert traditional.
Romania era reprezentata cu traditionalul nostru "Cozonac".
Este de asemenea, un desert foarte popular in China unde a fost introdus ca urmare a colonizarii portugheze.
Pastel de nata face parte din top-ul celor mai bune 50 preparate din lume, dupa celebrul ziar The Guardian.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/flan-portughez-pasteis-de-nata.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte
  • 180 g de zahar
  • 40 g de faina
  • 1 ou
  • 4 jgalbenuse de ou
  • 1 varf de sare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 aluat foietaj
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan portughez- Pasteis de Nata:

Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte.


Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie.


Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea.


Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia.


Turnati laptele fierbinte treptat, peste amestecul precedent, amestecand in continuu.


Puneti din nou pe foc si lasati sa se ingroase, amestecand in continuu. Dati deoparte.


Incalziti cuptorul la 220°C.


Intindeti aluatul foietaj pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l in cercuri de 8 cm. Puneti-l in formele de muffins, unse cu unt.


In crema calduta, adaugati treptat, galbenusurile de ou, apoi oul intreg, amestecand bine si sucul de lamaie.


Turnati compozitia in forme. Le-am umplut bine, utilizand toata compozitia.


Coaceti la 220°C, timp de 15-20 minute.


Lasati-le sa se raceasca inainte de a le scoate din forma.


Sunt foarte bune reci.


Bun desert!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan portughez- Pasteis de Nata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Constelatialeu 1

12.06.2017, 22:19

Asta imi place mult !

Camelya 1

13.06.2017, 11:36

Ce mult imi plac retetele tale!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Mississippi