Desert flan portughez- Pasteis de Nata

de Catalina L in Dulciuri, 10 Iun 2017 | 2780 vizualizari

 

Republica Portugheză sărbătorește, în fiecare an, la 10 iunie, Ziua Națională - comemorarea poetului Luís de Camoes și marcarea Zilei Comunităților portugheze.
Va prezint, cu aceasta ocazie, un desert traditional.
Acest desert a fost ales sa reprezinte Portugalia la initiativa "Café Europe" cu ocazia Zilei Europei in Austria in 2006. Fiecare stat european a prezentat un desert traditional.
Romania era reprezentata cu traditionalul nostru "Cozonac".
Este de asemenea, un desert foarte popular in China unde a fost introdus ca urmare a colonizarii portugheze.
Pastel de nata face parte din top-ul celor mai bune 50 preparate din lume, dupa celebrul ziar The Guardian.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/flan-portughez-pasteis-de-nata.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte
  • 180 g de zahar
  • 40 g de faina
  • 1 ou
  • 4 jgalbenuse de ou
  • 1 varf de sare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 aluat foietaj
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan portughez- Pasteis de Nata:

Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte.

Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie.

Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea.

Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia.

Turnati laptele fierbinte treptat, peste amestecul precedent, amestecand in continuu.

Puneti din nou pe foc si lasati sa se ingroase, amestecand in continuu. Dati deoparte.

Incalziti cuptorul la 220°C.

Intindeti aluatul foietaj pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l in cercuri de 8 cm. Puneti-l in formele de muffins, unse cu unt. 

In crema calduta, adaugati treptat, galbenusurile de ou, apoi oul intreg, amestecand bine si sucul de lamaie.

Turnati compozitia in forme. Le-am umplut bine, utilizand toata compozitia.

Coaceti la 220°C, timp de  15-20 minute.

Lasati-le sa se raceasca inainte de a le scoate din forma.

Sunt foarte bune reci.

Bun desert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan portughez- Pasteis de Nata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornulete cu drojdie si untura