Desert fursecuri cu ciocolata

de RODIMUR in Prajituri, 10 Feb 2019 | 243 vizualizari

 

Cui îi place ciocolata, sigur apreciază și fursecurile cu ciocolată... Asta mi-am zis, zilele trecute când pe lângă fursecurile cu lămâie am decis să fac și câteva cu ciocolată. A fost o idee foarte bună, așa că apoi ne-am delectat diminețile, la cafea, cu fursecuri pe alese...
Din ingredientele de mai jos am făcut 54 de fursecuri cu ciocolată, albă și neagră, cam 5 bucăți/porție.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat în frigider, să se întărească.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de unt
  • 2 ouă
  • 350 grame de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurițe de esență de rom
  • 1 linguriță de coajă răzuită de lime
  • 1 plic de vanilie
  • Pentru decor:
  • 1/2 tabletă de ciocolată menaj albă
  • 1/2 tabletă de ciocolată menaj neagră
  • 1-2 linguri de zahăr pudră (opțional)
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu ciocolata:

Se mixează spumă untul cu zahărul, vanilia și gălbenușurile, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu praful de sare.


Se adaugă ”în ploaie” făina amestecată cu praful de copt, coaja răzuită de lime și esența de rom. Se omogenizează aluatul (care este moale, dens și lipicios) și se pune într-o pungă alimentară de unică folosință. Se aplatizează aluatul, ca să se întărească mai repede la rece și se ține la frigider timp de cel puțin o oră.


După ce s-a răcit/întărit, se scoate din frigider o jumătate din cantitatea de aluat, se porționează în bucățele de mărimea unei nuci, se fac biluțe și se pun, aplatizate, pe hârtia de copt întinsă în tavă.


Se decorează fursecurile cu ”cioburi” (”colțuri”) de ciocolată albă și neagră, tăiate dinainte. Bucățelele de ciocolată trebuie înfipte în fursecuri, nu doar presărate.


Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 12-15 minute.


Se procedează la fel cu cealaltă jumătate de aluat din frigider.


Când fursecurile sunt rumenite la bază, se scot din cuptor și se transferă pe un platou. Cine vrea, le poate decora cu zahăr pudră, dar ciocolata constituie deja un decor suficient. Din cele două tăvi de fursecuri, eu am decorat cu zahăr pudră numai o jumătate din ele.

 

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

2

Puteți folosi coajă răzuită de lămâie, dar aveți grijă să fie bio.

3

Chiar dacă aluatul este moale și lipicios, el se va întări la frigider și va fi ușor de modelat.

4

Nu adăugați mai multă făină pentru că în acest caz fursecurile vor fi uscate, tari și înecăcioase.

5

Aluatul se poate prepara chiar cu o zi înainte și va sta foarte bine în frigider, până ce veți avea timp să preparați fursecurile.

6

Păstrați fursecurile într-un recipient închis ermetic, ca să nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

12.02.2019, 09:37

Da, sunt foarte bune cu o ceașcă de cafea, lapte, ceai sau capuccino...Mulțumesc, Merișor!

Rocsi 1

13.02.2019, 19:07

Sunt delicioase cu siguranta!

RODIMUR 1

13.02.2019, 19:40

Da, sunt foarte bune, Rocsi! Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Desteapta