Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos

de Ancutsa in Dulciuri, 17 Dec 2019 | 1604 vizualizari

 

Cine spune că nu poți mânca înghețată de Crăciun sau în sezonul rece? Mie îmi place și mi se pare potrivită de sărbători când am mânca un desert dar mai ușor. Am avut niște înghețată cumpărată, de vanilie, care mi s-a părut prea dulce și nu a mâncat-o nimeni. Atunci am ales s-o reinterpretez. Am ales cacao și portocale, cacao și cafea, iar pentru cea de-a treia casoleta, cocos și stafide.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg înghețată de vanilie,
  • 4 linguri nucă de cocos,
  • 1 lingură stafide,
  • 6 lingurițe cacao neagră,
  • 4 linguri cafea preparată,
  • 100 ml suc de portocală
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos:

 

 

Se lasă înghețata la dezghețat într-o tavă sau vas mai mre, dar numai atât cât s-o putem împărți în 3 vase și s-o amestecăm cu diferite arome. Nu o lăsați să se topească, să nu devină apoasă.

Astfel, pentru aroma de cocos și stafide, se adaugă o treime din înghețată într-un bol, se adaugă și cocos și stafide, după gust (eu am pus cam 4 linguri de cocos și 1 cu stafide) și se amestecă ușor cu o spatulă. Se transferă într-o casoletă prevăzută cu capac etanș și se dă la congelator.

 

Pentru a doua variantă, se storc două portocale și se toarnă sucul înr-un pahar. Se adaugă și 4 lingurițe de cacao și se amestecă până devine cremoasă. Apoi se adaugă peste a doua trime de înghețată și se omogenizează. Dacă am pune doar sucul de portocală, ar ieși apoasă, de aceea e bine să adăugăm și cacao. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

 

Pentru a treia variantă, se prepară o cafea din 100 ml apă clocotită care se toarnă peste 2 lingurițe de cafea măcinată. Se lasă la răcit și se strecoară. Se folosesc 4 linguri din cafeaua preparată și se amestecă separat cu 2 lingurițe cu vârf de cacao, se amestecă până devine cremoasă. Apoi se răstoarnă peste ultima treime de înghețată și se omogenizează. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

 

Sugestie de servire: se pot adăuga ornamente de zahăr sau rulouri de napolitană.

 

 

Timp de pregătire: 1 h

Porții: 10

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/inghetata-cu-portocale-cafea-cacao-si.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone