Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500

de mihaelar63 in Torturi, 15 Ian 2020 | 680 vizualizari

 

    "Bunatati pentru Craciun"
Dupa 10 ani frumosi de Bucataras, de prietenie, am ajuns si la reteta cu nr .1500. Se stie ca mai usor imi era sa sa postez o ciorba, un peste sau o salata. M-am gandit ca totusi sa prepar ceva semi-dulce :D Lesny Mech -muschi de padure este o prajitura cu spanac foarte populara si indragita in Polonia. M-am indragostit de coloritul si ingredientele atipice ale acestui dulce de cum l-am am intalnit.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr spanac congelat
  • 5 oua
  • 1 cana zahar [eu am pus 3/4]
  • 1 cana ulei floarea soarelui
  • 1 praf de sare fina
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana amidon
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura busuioc verde tocat
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lamiie coaja
  • 1 lingura unt
  • 500 ml frisca lichida vegetala HuLaLa
  • 250 gr mascarpone
  • 10 gr gelatina-facultativ-eu nu am folosit
  • 6 linguri zahar pudra[ eu am pus 3]
  • zeama de la o lamie
  • fructe de padure si seminte de rodie pentru decor
Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Cana este de 250 ml .
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500:


  1. Spanacul se scurge de excesul de lichid cu ajutorul unei strecuratori . Daca nu este suficient de fin tocat , se toaca mai marunt cu un blender sau robot .

  2. La inceput se sparg ouale intr-un bol incapator si se bat spuma , cu ajutorul mixerului de mana .

  3. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei .

  4. Se aduga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se intareste spuma .

  5. Se toarna treptat uleiul in fir subtire ca la maioneza .

  6. Se incorporeaza spanacul si busuiocul tocat si se amesteca in compozitia cu oua, zahar si ulei .

  7. Pregatiti ingredientele uscate . Cerneti faina .

  8. Daca nu se cerne, faina poate fi aerata prin miscari de rasfirare cu ajutorul unui tel de bucatarie .

  9. Amestecati usor cu telul faina , amidonul , sarea,zaharul vaniliat , praful de copt si coaja de lamie razuita .

  10. Se amesteca ingredientele umede cu cele uscate .

  11. Pregatiti o forma de tort cu peretii detasabili de 24 cm diametru .

  12. Pe fundul formei se pune hartie de copt . Ungeti forma pe interior cu unt .

  13. Se toarna compozitia pentru blat in forma pregatita si se da la cuptor 40 minute la 180 grade cu ventilatie .

  14. Scoateti frisca de la frigider si o bateti cu mixerul pana incepe sa se intareasca.

  15. Adugati crema mascarpone , zaharul pudra si zeama de lamie , amestecand cu viteza redusa .

  16. Pastrati crema la frigider pana la montarea tortului .

  17. Se scoate blatul de tort din cuptor si din forma . Se lasa sa se raceasca .

  18. Cu un cutit bine ascutit se taie pojghita superioara , usor maronie . Aceasta nu va fi folosita .

  19. Se taie cu cutitul o felie de 1/3 din blat .Aceasta se sfarma cu degetele si se pune de o parte .

  20. Introduceti blatul inapoi in forma .Turnati si nivelati crema .

  21. Deasupra se presara firmiturile pregatite .

  22. Decorati cu seminte de rodie , afine , zmeura , mure si frunzulite de busuioc sau menta .

  23. Se pune tortul la frigider cateva ore si apoi se poate servi .


Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Frisca lichida trebuie tinuta la rece pana in momentul in care o bateti.

3

Un ou l-am adugat spre sfarsit la compozitia pentru blat . Am studiat retetele poloneze si o cana echivala cu 200 ml .Cana cu care am masurat eu era de 250 ml si m-am gandit ca blatul va fi prea vartos si putin aerat cu doar patru oua .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

20.01.2020, 04:29

Deyu , Multumesc de incredere Te servesc cu drag >S<

mihaelar63 1

20.01.2020, 04:30

Sidy ,multumesc !!! Sunt onorata de vizita si aprecieri

mihaelar63 1

20.01.2020, 04:30

Lau, iti multumesc . Desigur fara culoare nu se poate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat