Desert mendiants cu ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 3 Feb 2018 | 1751 vizualizari

 

Mendiants sunt discuri din ciocolata garnisite cu 4 fructe seci sau confiate.
Fructele folosite inițial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani și migdalele pentru Dominicani.
Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite ; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mendiants-cu-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de ciocolata de couvertura cu lapte - Venezuela 43%
  • decor:
  • alune de pădure intregi
  • mango uscata
  • fructe de padure Goji 
  • ornamente din zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mendiants cu ciocolata:

Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor. 

Topiti ciocolata la bain-marie.

Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. 

Puneți cu o lingura pe o foaie din din silicon sau pe hârtie de pergament, discuri de ciocolată cu un diametru de 4- 5 cm. 

Decorați și lăsați-le să se cristalizeze într-un loc răcoros. 

Dezlipiti si serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mendiants cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

05.02.2018, 22:44

Delicioase!

diaconta 1

11.02.2018, 22:56

Ooooo imi place

RuxyRux 1

13.02.2018, 22:10

Mie mi-ar placea sigur cu portocala confiata! Wow!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu ciocolată, arahide şi stafide