Desert mini clafoutis cu mere si pere

de Catalina L in Dulciuri, 5 Iun 2018 | 1594 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"
In loc de un clafoutis mare familial am facut  portii individuale.
Mi-au placut tare cum au iesit, chiar frumoase si gustoase au fost.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/mini-clafoutis-cu-mere-si-pere.html

 

INGREDIENTE

  • 2 pere + 2 mere
  • 125 g de zahar de trestie
  • 25 g de unt
  • 60 g de amidon de porumb (maïzena)
  • 1 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie
  • 1 varf de sare
  • 1 lingura de pudra de sortisoara
  • 2 oua + 2 galbenuse
  • 150 ml de smantana lichida
  • 300 ml de lapte
  • decor:
  • zahar pudra
  • migdale feliate prajite
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini clafoutis cu mere si pere:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Curatati fructele si taiati-le in cuburi.

Rumeniiti-le cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie in untul incins, timp de 8-10 minute.

Adaugati scortisoara, amestecati si dati deoparte.

Bateti ouale.

Amestecati amidonul de porumb cu zaharul, cu pudra de vanilie sau cu semintele extrase din pastaia de vanilie si cu un varf de sare.

Amestecati cu ouale batute si incorporati treptat smantana si laptele amestecand.

Ungeti cu unt o forma de muffins.

Turnati compozitia si adaugati deasupra fructele racite.

Dati la cuptor timp de 30 minute.

Lasati sa se raceasca si scoateti din forme.

Decorati cu zahar pudra si cu migdale feliate prajite.

Chiar si mai bune a 2a zi dupa o noapte la rece.

Bun desert!

TIPS-URI

1

reteta pentru 20 de muffins

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini clafoutis cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (13)

miki_a 1

06.06.2018, 23:23

So good!!!

mihaelar63 1

07.06.2018, 16:46

Foarte dragutele si tentante !!!

Gherca Daniela 1

08.06.2018, 09:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort parfait