Desert negresa cu ciocolata

de Lau in Prajituri, 9 Apr 2018 | 1313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g pudra de ciocolata
  • 4 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 1 plic praf d ecopt
  • 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g smantana
  • 50 g nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata:

Mixam untul moale (l-am tinut cateva ore la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos si zaharul s-a topit.

Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam laptele, smantana si omogenizam.

Intr-un bol amestecam cacaua, faina, pudra de ciocolata, coaja de lime si adaugam peste amestecul de lapte. Amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza.

Adaugam esenta de vanilie, praful de copt stins in zeama de lime, 1/2 din albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Omogenizam dupa care adaugam restul de albusuri, nuca tocata grosier, amestecam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit 180 grade C, cu ventilatie, cca. 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca putin in tava dupa care scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata impreuna cu smantana, luam de pe foc, adaugam nuca macinata, turnam peste prajitura si nivelam, lasam 10 min sa se raceasca, dupa care o portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarte cu rubarba si prune
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Smoothie cu avocado si banana

de katty 7

pe 17.09 la 18:16

Smoothie de ananas cu spanac

de katty 7

pe 17.09 la 18:12

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone