Desert negresa cu zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 27 Iun 2018 | 4834 vizualizari

 

 
Este prajitura pe care as manca-o in fiecare zi, dimineata, la pranz si seara!
A iesit incredibil de delicioasa, moale, densa, plina ochi de ciocolata, vanilie si zmeura, ador aceasta combinatie fabuloasa!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 280 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 250 gr. unt gras (82%)
  • 225 gr. ciocolata neagra (60% cacao)
  • 2 linguri pline cacao
  • 200 gr. faina patiserie
  • 2 pahare zmeura (400 gr.)
  • tava 25/27cm
Glazura:
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 2 linguri pline nutella( daca nu va place inlocuiti cu ciocolata)
  • 50 gr. unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu zmeura:

Se pun la mixer ouale intregi, impreuna cu praful de sare, vanilia si zaharul si se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul ( in jur de 7 minute).

Intre timp intr-un bol, se topeste untul, apoi se trage vasul de pe foc si in el se topeste ciocolata, se amesteca si se toarna usor, in timp ce mixam, peste compozitia de ou in vasul de mixer.

Se opreste mixerul se pune faina si cacaua si se amesteca cu o lingura in interior ( in acest fel prevenim imprastierea fainii), apoi se reporneste mixerul si se mixeaza pana la omogenizare.

Tava se unge cu unt, se pune o jumatate din compozitie, se adauga jumatate din cantitatea de zmeura spalata si scursa bine, apoi se pune restul de aluat si restul de zmeura deasupra.

Prajitura se coace la 180 de grade C, timp de 35 de minute (nu trebuie sa treaca testul scobitorii).

Se lasa putin la racit si se portioneaza.

Cat se raceste prajitura, se face glazura din unt, ciocolata si nutella, amestecand ingredientele intr-un vas la foc mic si apoi se toarna calda desupra.

Daca doriti sa o scoateti mai bine din tava, o puteti lasa sa se raceasca complet, sau o puteti manca calda alaturi de o cupa doua de inghetata si desigur zmeura proaspata.

Cand prajitura e rece,  puneti tava la frigider peste noapte si a doua zi o puteti scoate cu o jumatate de ora inainte sa o mancati, sau mai aveti varianta sa o mancati calda, cu inghetata alaturi.

O minunatie irezistibila!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

29.06.2018, 10:59

Multumeeesc Rocsi draga mea!

-Licurici- 1

12.07.2018, 13:09

Minunata!

RuxyRux 1

17.11.2018, 20:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Madalina