Desert paleuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Sep 2019 | 7788 vizualizari

 

Le-am tot vazut pe ici,pe colo , adica :Ina, Madi, Oana si altele.....si le-am facut si eu....nu mi-au iesit perfecte ca nici eu nu-s perfecta, dar sunt editie limitata....=)))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 3 g praf de copt
  • Crema
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita ulei
Portii: 74
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paleuri:

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care l-am pus intr-un posh cu un dui rotund.

Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si cu ajutorul posh-ului am format rotunjoare nu foarte mari, am presat varfurile si apoi am dat tava la cuptor. Am setat functia pentru prajituri si temperatura de 170 grade C, la cuptorul electic si am copt cca 14 min fursecurile, pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Crema e bine sa o facem mai din timp ca trebuie sa stea la rece. Se pune ciocolata maruntita intr-in castron de inox pe baie de abur, se adauga smantana pentru frisca, se amesteca pana se topeste ciocolata, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se omogenizeaza bine se lasa putin sa se tempereze si apoi se baga in frigider pentru 2 ore, apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa. 

Cand fursecurile sunt racite, se pune crema cu ajutorul unui posh pe unul din fursecuri si cu al doilea lipim. Topim ciocolata si adaugam putin ulei apoi glazuram fiecare fursec in parte, se dau la rece sa se intareasca ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

17.09.2019, 15:47

As face si eu, da'.... mai bine iau de la tine ) Foarte faine!

Ancutsa 1

06.10.2019, 10:00

Delicioase!

mihaelar63 1

08.10.2019, 01:45

Ce mai faceam si eu. Asta , acum 30 de ani

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Albinita