Desert pasca cu iaurt si ciocolata

de MonicaHoroiu in Dulciuri, 7 Mar 2019 | 2932 vizualizari

 

Anul acesta am fost mai harnica decât prevede legea. A fost primul Paște petrecut ”la noi acasa” și am vrut sa fiu și eu gospodină. Să miroasă și în casa mea a cozonac , a pasca , a friptura. Nu va imaginati acum ca m-am apucat de împletit la cozonaci.Nuuu, asta face mama ! La cuptorul cu lemne. Eu doar m-am alintat cu cateva încercari de pasca ”modernă”. Spun modernă, pentru ca mama face doar clasica pasca cu aluat , brânză și stafide. Absolut delicioasă, însă .... parcă mai simti nevoia sa incerci si ceva nou din când în când. 

Că așa suntem noi aștia tineri , nu ne mai place mâncarea cu care am crescut ( citat :) ) 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 200 gr unt
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri gris
  • 200 gr zahar
  • 200 gr ciocolata
  • 1 plic praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu iaurt si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem albusurile spuma.  

Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si untul la temperatura camerei.

Presărăm grisul peste iaurt și amestecam. Turnăm compoziția peste crema de gălbenusuri.

Incorporam albusurile batute spumă.  

Adaugam faina amestecata cu praful de copt și amestecam din nou cu spatula, cu miscari circulare de jos in sus.

Oprim câteva linguri de compozitie în alt bol.

Topim ciocolata și o lăsăm puțin să se răcorească, apoi o încorporăm in compozitia de ouă si iaurt.  Eu am avut ciocolată de la ouă de ciocolată (kinderul din dotare vrea doar surpriza) , dar puteți folosi orice fel de ciocolată vă place (chiar și fulgi).

 Într-o forma cu peretii detasabili, acoperita cu foaie de copt, Punem întâi compoziția albă, fără ciocolată iar în mijlocul ei turnăm restul compoziției (cea cu ciocolata). Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40 minute la 180 grade. 


Când se rumenește frumos la suprafață, scoatem din cuptor, lăsăm câteva minute să se răcorească și o asezam pe platou. 
Pudrăm cu zahar și servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MonicaHoroiu 1

08.03.2019, 08:55

Cris, pozele s de anul trecut, dar n am apucat sa scriu reteta .
Si mi am dat seama ca vine un nou Paste si adun iar un card de retete care nu ajung pe tapet si nu le vede nimeni

Rocsi 1

09.03.2019, 21:18

Ce pasca frumoasa! Bravo!

Ancutsa 1

12.03.2019, 14:29

Frumoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi din aluat oparit