Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Tarte si placinte rumenite si iscusite
Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile. Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie pentru a rula cu usurinta placinta.
Dam telemeaua pe razatoare, adaugam zaharul, esenta, ouale si stafidele si amestecam bine.
Presaram din loc in loc amestec de branza peste foaia intinsa, rulam si punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de min.
La final presaram zahar pudra deasupra placintei.
1
Adaugati si coaja de lamaie rasa pentru un plus de gust.
2
Untura se poate inlocui cu unt.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult