Desert prajitura arlechin cu capsuni

de amalia01 in Prajituri, 22 Mai 2018 | 807 vizualizari

 

Capsunile au fost dintotdeauna fructele mele preferate. Cam de pe vremea cand umblam desculta si fugeam in gradina bunicii sa la culeg in canita si le mancam pe nerasuflate.



Acum le culeg din gradina mea si ce scapa nesavurate direct, le folosesc si in prajituri.

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua
  • 2 lg de apa rece
  • 6 lg zahar ( din stevie Green Sugar)
  • 6 lg faina de orez ( sau faina normala)
  • un praf de sare
  • 50 g unt Meggle
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 250 g capsuni
  • crema:
  • 250 g Mascarpone delaco
  • 200 g iaurt
  • 50 fulgi de ciocolata (ciocolata rasa)
  • 2 lg zahar ( din stevie Green Sugar)
  •  decor:
  • glazura din ciocolata ( vezi aici reteta)
  • glazura rosie Dr. Oetker ( tort-gelee)
  • 2 lg sirop de capsuni
  • 200 ml apa rece
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura arlechin cu capsuni:

Capsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator.

Pornesti cuptorul.

Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul sa aiba o culoare galbena intensa).

Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul.

Adaugi galbenusurile pe rand si bati pana cand devin spumoase.

Adaugi faina in ploaie si amesteci usor cu o lingura de lemn.

Stingi praful de copt si il adaugi in compozitie.

Torni aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu putin unt.

Scoti capsunile din congelator si le distribui uniform pe aluat. Fiind inghetate nu ti se vor scufunda complet in aluat.

Dai la cuptor pentru 40 de minute. Durata depinde de tipul cuptorului. Aici tu decizi cat si cum, dar cel mai bine verifici cu scobitoarea.

Lasi blatul sa se raceasca.



Crema:



Bati branza mascarpone impreuna cu zaharul si apoi adaugi iaurtul.

Cand obtii o crema spumoasa ( dupa cca. 3 min la viteza mare), adaugi fulgii de ciocolta.

Intinzi crema peste blat.

Prepari glazura de ciocolata si cea de capsuni ( conform indicatiilor de pe ambalaj) si le torni peste crema, alternativ.

Dai prajitura la rece si o servesti taiata cubulete.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura arlechin cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

23.05.2018, 10:06

Delicioasa!

miki_a 1

24.05.2018, 14:19

Minunată prăjitura ta!

dantes 1

26.05.2018, 14:05

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si ciocolata