Desert prajitura cu aluat razuit

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Apr 2017 | 549 vizualizari

 

Aceasta prajitura am gasit-o sub numele de "Blanita mielului" in caietul vechi din care am luat-o, insa am vazut ca toata lumea ii spune "Prajitura cu aluat razuit". 
Marturisesc, zace reteta prin laptop de un an de zile...am tot zis ca o pastrez pentru vreun concurs, insa nu am mai inscris-o, dar iata ca astazi i-a venit randul sa o postez.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • faina cat cuprinde (circa 700 g + inca 75 g)
  • un borcan de 800 g de gem de prune
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu aluat razuit:

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca astfel: 3/4 de pastreaza pentru blat, iar 1/4 se pastreaza pentru a o rade pe deasupra, dar se mai intareste cu putina faina (circa 75 g).


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie groasa din bila mare de coca, dupa care se adauga gemul de prune. Se da pe razatoarea mare, presarand peste gem, bila mica de coca. Se introduce tava la cuptor, pana cand prajitura se rumeneste frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

oanapl 1

02.04.2017, 21:59

Tare bine arata!

Rocsi 1

03.04.2017, 18:57

E super prajitura asta, desi este o reteta simpla!

ancutsa 1

03.04.2017, 23:09

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Kinder fetta al latte