Desert prajitura cu crema de lime

de Rocsi in Prajituri, 19 Mar 2018 | 5113 vizualizari

 

Cand este vorba de prajituri cu citrice, sunt prima care ma abonez la o feliuta, pentru ca iubesc aroma citricelor, dar mai ales, imi plac cremele putin acrisoare. Aceasta prajitura a fost perfecta pentru mine, pentru toata familia! Un rasfat perfect pentru cei dragi dar si pentru musafiri, deci sa o incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 albusuri (sau 4-5 oua daca nu aveti albusuri)
    • 5 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 600 ml lapte
    • 2 linguri zahar
    • 6 linguri amidon
    • 70 gr ciocolata alba
    • 60 gr unt
    • 1 lime
    In plus:
    • 3 linguri gem de caise
    • 120 ml frisca lichida
    • coaja rasa de lime
    • floricele din napolitana pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de lime:

Blatul:  Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugati zaharul, mixati bine, apoi uleiul. Adaugati faina, praful de copt, zeama de lamaie, vanilia si amestecati cu ajutorul unei palete, pana sunt toate incorporate. Impartiti compozitia in mod egal, in doua boluri. Ungeti cu ulei si tapetati cu faina, o tava de 22/22 cm. Turnati prima parte de compozitie, o introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. La fel procedati si cu cealalta foaie de blat. Le lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul si amidonul. Transferati cratita pe foc, amestecati continuu cu un tel pana se ingroasa crema ca o budinca. Dati cratita deoparte, adaugati untul si ciocolata alba rupta bucatele. Amestecati bine. Acoperiti crema si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, adaugati coaja rasa de lime si zeama. Tapetati cu hartie de copt tava in care ati copt blaturile. Asezati prima foaie de blat, o ungeti cu gem de caise. Puneti cam 2/3 din crema, o nivelati, asezati a doua foaie, restul de crema si o nivelati. Frisca lichida rece, o mixati spuma. Puneti frisca deasupra, o intindeti bine, apoi presarati coaja rasa de lime. Dati prajitura la rece 3-4 ore, apoi o portionati, decorati cu flori din napolitana si este gata de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Printesa