Prajitura cu pere si dulceata

de alldaycooking in Prajituri, 10 Noi 2012 | 1410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 gr unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 140 gr pere (fara coaja sau seminte)
  • 3 oua
  • 270 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • 3/4 borcan dulceata de piersici si prune
  • 3 bucati Miez de lapte
  • 2 linguri zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si dulceata:

Untul moale l-am mixat cu zaharul brun, apoi am adaugat ouale si la final piure-ul de pere. Am amestecat bine compozitia inainte de a adauga 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu. Din aceasta compozitie am luat 5 linguri pe care le-am amestecat cu o lingura de cacao si 70 gr faina. Din aluatul cu cacao am pregatit 6 betisoare de lungimea tavii in care urma sa coc prajitura.

Din aluatul simplu, am turnat 1/2 intr-o tava unsa cu putin unt. Am pus betisoarele de cacao peste aluatul din tava, lasand intre betisoare spatii aproximativ egale.  Spatiile dintre betisoare le-am umplut cu dulceata de piersici si prune.

Deasupra acestora am pus restul de aluat simplu si am introdus in cuptor la 180 grade Celsisus pana cand prajitura a capatat o culoare aramie. Cand s-a racit am taiat prajitura in patrate ceva mai mari. Miezul de lapte l-am pasat cu ajutorul blender-ului. La crema rezultata am adaugat zaharul praf.

Cu ajutorul posului am decorat prajitura cu crema de branzica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.11.2012, 16:41

Rocsi

Rocsi 1

10.11.2012, 20:15

Tare buna

diaconta

diaconta 1

10.11.2012, 22:49

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03