Prajitura cu pere si dulceata

de alldaycooking in Prajituri, 10 Noi 2012 | 1642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 gr unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 140 gr pere (fara coaja sau seminte)
  • 3 oua
  • 270 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • 3/4 borcan dulceata de piersici si prune
  • 3 bucati Miez de lapte
  • 2 linguri zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si dulceata:

Untul moale l-am mixat cu zaharul brun, apoi am adaugat ouale si la final piure-ul de pere. Am amestecat bine compozitia inainte de a adauga 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu. Din aceasta compozitie am luat 5 linguri pe care le-am amestecat cu o lingura de cacao si 70 gr faina. Din aluatul cu cacao am pregatit 6 betisoare de lungimea tavii in care urma sa coc prajitura.


Din aluatul simplu, am turnat 1/2 intr-o tava unsa cu putin unt. Am pus betisoarele de cacao peste aluatul din tava, lasand intre betisoare spatii aproximativ egale. Spatiile dintre betisoare le-am umplut cu dulceata de piersici si prune.


Deasupra acestora am pus restul de aluat simplu si am introdus in cuptor la 180 grade Celsisus pana cand prajitura a capatat o culoare aramie. Cand s-a racit am taiat prajitura in patrate ceva mai mari. Miezul de lapte l-am pasat cu ajutorul blender-ului. La crema rezultata am adaugat zaharul praf.


Cu ajutorul posului am decorat prajitura cu crema de branzica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

10.11.2012, 16:41

Rocsi 1

10.11.2012, 20:15

Tare buna

diaconta 1

10.11.2012, 22:49

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu gutui si pere