Desert prajitura cu crema de nectarine

de Lau in Prajituri, 28 Iul 2017 | 643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic cacao (50 g )
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 1 kg nectarine
  • Decor
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de nectarine:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana ce se topeste si devine o bezea.


Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas pana ce se deschide la culoare, adaugam uleiul si laptele, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam cacaua amestecata cu faina si bicarbonatul, mixam pana ce se incorporeaza.


Adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o paleta.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am ales tava dreptunghiulara), dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 2.


Crema-


Intr-un ibric, adaugam 200 ml frisca, ciocolata rupta bucatele si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.


Spalam nectarinele, le curatam de coaja, jumatate din ele le pasam cu blenderul sau cu furculita, daca sunt foarte coapte, restul le taiem cubulete.


Mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca ope care am mixat-o inainte, omogenizam. Adaugam nectarinele pisate si amestecam pana ce se omogenizeaza.


Pe un platou, adaugam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema de nectarine si dam la rece 10 minute. Adaugam a 2 foaie, o insiropam si dam la rece 2 ore.


Imbracam prajitura cu frisca mixata si dam la rece 10 minute.


Topim ciocolata cu frisca si glazuram prajitura.


Decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

31.07.2017, 10:24

Deliciu!

mirela0911 1

06.08.2017, 20:41

Cred ca a fost delicios de bun!

oanapl 1

14.08.2017, 22:52

Ce bunătate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata