Desert prajitura cu crema de nectarine

de Lau in Prajituri, 28 Iul 2017 | 352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic cacao (50 g )
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 1 kg nectarine
  • Decor
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de nectarine:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana ce se topeste si devine o bezea.


Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas pana ce se deschide la culoare, adaugam uleiul si laptele, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam cacaua amestecata cu faina si bicarbonatul, mixam pana ce se incorporeaza.


Adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o paleta.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am ales tava dreptunghiulara), dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 2.


Crema-


Intr-un ibric, adaugam 200 ml frisca, ciocolata rupta bucatele si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.


Spalam nectarinele, le curatam de coaja, jumatate din ele le pasam cu blenderul sau cu furculita, daca sunt foarte coapte, restul le taiem cubulete.


Mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca ope care am mixat-o inainte, omogenizam. Adaugam nectarinele pisate si amestecam pana ce se omogenizeaza.


Pe un platou, adaugam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema de nectarine si dam la rece 10 minute. Adaugam a 2 foaie, o insiropam si dam la rece 2 ore.


Imbracam prajitura cu frisca mixata si dam la rece 10 minute.


Topim ciocolata cu frisca si glazuram prajitura.


Decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

31.07.2017, 10:24

Deliciu!

mirela0911 1

06.08.2017, 20:41

Cred ca a fost delicios de bun!

oanapl 1

14.08.2017, 22:52

Ce bunătate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata