Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα

de MihaelaKitchen in Prajituri, 3 Oct 2017 | 4004 vizualizari

 

Una dintre retele soacrei mele grecoaice, un desert care se preparara foarte usor si pe langa asta este foarte aromat si pufos. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 225 grame zahar
  • 130 grame faina
  • 150 grame unt
  • 75 grame nuca macinata nu prea fin (ingredientul secret)
  • 25 grame migdale macinate
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 4 mere mici 250-300 grame mere tocate marunt sau rase si stoarse de sucul propriul
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα:

Untul si zaharul se mixeaza impreuna si dupa ce s-a omogenizat, se adauga ouale pe rand si amestecand pana devine o crema. Apoi, pe rand se adauga faina care a fost in prealabil incorporata cu sarea si praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara, nucile si migdalele taiate in bucati potrivite, iar la final, se vor adauga merele si se amesteca pentru a se incorpora compozitia.

Punem compozitia intr-o tava 23 x 30 cm, tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute, la 180 de grade Celsius. In acest timp, se face testul scobitoarei daca prajitura este gata. 

Dupa ce s-a racit complet, se poate taia si la final se pudreaza zahar tos si o putem servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene