Desert prajitura cu zmeura, crema de vanilie si biscuiti

de Rocsi in Prajituri, 30 Iul 2020 | 3291 vizualizari

 

De cate ori am zmeura proaspata, pe langa faptul ca o mananc asa simpla, imi place sa pregatesc si un desert cu ea, pentru ca are o savoare aparte. Am vrut sa fac ba desert la pahar, ba cheesecake, apoi am zis ca fac rulada si pana la urma m-am oprit la aceasta reteta de prajitura: blat de vanilie, jeleu de zmeura, crema de vanilie, biscuiti cu cacao si glazura de ciocolata! Intr-o singura prajitura am adunat atatea arome, ca prajitura nu putea iesi decat minunata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 50 ml ulei
    • 50 ml lapte
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 500 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 4 linguri zahar
    • 100 gr ciocolata alba
    • 250 gr mascarpone
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru jeleul de zmeura:
    • 500 gr zmeura
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingura si 1/2 amidon
    Pentru glazura:
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • biscuiti petit beurre cu cacao
    • decoratiuni
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura, crema de vanilie si biscuiti:

Blatul: Intr-un vas puneti ouale si un praf de sare. Mixati pana devin usor spumoase, apoi adaugati zaharul si mixati bine. Adaugati uleiul, laptele si vanilia si mixati. Puneti faina cernuta cu praful de copt, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava de 21/32 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade si lasati blatul la copt 15 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o cratita puneti laptele, zaharul, amidonul si le amestecati bine. Transferati cratita pe foc, focul sa fie la mic, amestecati continuu cu un tel pana se ingroasa crema. O dati deoparte, adaugati ciocolata alba rupta bucatele, amestecati pana este complet topita. Acoperiti crema cu folie si o dati la rece. Mixati usor crema rece, adaugati mascarponele, vanilia si mixati pana devine spumoasa.

Jeleul de zmeura: Intr-o cratita puneti zmeura, spalata si scursa de apa, cu zaharul, le transferati pe foc. Amestecati, lasati sa fiarba 4-5 minute la foc potrivit. Amidonul il amestecati cu 3-4 linguri de apa rece, il rasturnati peste zmeura. Amestecati pana se incheaga, apoi il dati deoparte sa se raceasca. Daca doriti un jeleu mai tare, puneti cam 3 linguri de amidon, eu de aceasta data l-am dorit mai moale. Asamblati prajitura in tava in care ati copt blatul. Eu am pregatit si putin sirop de vanilie. Insiropati usor blatul, puneti jumatate din jeleul de zmeura, il nivelati. Puneti crema de vanilie, o nivelati, apoi puneti usor restul de jeleu de zmeura si il intindeti. Asezati biscuitii unul langa altul, iar cu un penson ii insiropati usor. Dati prajitura la rece 3-4 ore sau peste noapte. Intr-un bol de inox puneti ciocolata rupta bucatele, adaugati smantana pentru frisca. Transferati totul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Scoateti prajitura de la rece. Fie o potionati si apoi o glazurati, cum am procedat eu, fie o glazurati, o dati putin la rece, apoi o portionati. Presarati cateva decoratiuni si este gata de servit!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura, crema de vanilie si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

03.08.2020, 17:20

Ce bine arata si sigur este un deliciu, mai ales ca are zmeura !

abstract01 1

03.08.2020, 23:41

RuxyRux 1

28.10.2020, 22:09

Foarte mult imi plac prajiturile cu biscuiti, imi place cum ti-a iesit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

ieri la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

pe 07.12 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu banane