Desert prajitura Flodni

de Criss in Prajituri, 20 Dec 2018 | 8690 vizualizari

 

Prajitura Flodni este o prajitura care provine de la evreii din Ungaria si are mai multe foi si umpluturi (mac, mere, nuca si magiun). Pe cea cu magiun am sarit-o, pentru ca nu ma omor dupa el si mi s-a parut perfecta asa cum am facut-o. Si a fost foarte apreciata de toti cei care au gustat din ea. Pentru aceasta prajitura am folosit o tava 20/30 cm.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi: 
  • 750 g faina 
  • 150 g zahar pudra 
  • 3 oua 
  • 250 g unt moale (am pus un pachet de unt si o lingura de untura) 
  • 250 g smantana (Monor, 16% grasime) 
  • 25 g drojdie proaspata (Budafok) 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura de mac: 
  • 400 g mac macinat 
  • 200 g zahar 
  • coaja de lamaie 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 200 ml lapte
  • Umplutura de nuca: 
  • 400 g nuca macinata 
  • 200 g zahar 
  • coaja de lamaie 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 200 ml lapte
  • Umplutura de mere: 
  • 1.5 kg mere 
  • 150 g zahar 
  • 2 linguri gris 
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Flodni:

Aluatul pentru foi l-am facut foarte usor, folosindu-ma de fantasticul robot Tefal Masterchef Gourmet. In bolul robotului, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand drojdia se lichefiaza. Se adauga untul moale, ouale, smantana, zaharul vanila, coaja de lamaie si faina si se lasa robotul sa-si faca treaba :). Vom obtine un aluat moale si elastic, pe care il vom imparti in 4 bile egale. (Daca aluatul se lipeste, mai adaugam o lingura de faina si framantam putin inainte de a-l imparti in 4 parti egale.)

Umplutura mac: Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat. Se omogenizeaza si se lase deoparte pana ne vom ocupa de celelalte umpluturi.

Umplutura nuca:Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca, pana cand ne ocupam de mere.

Umplutura mere:

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se stoarce sucul cu mainile, astfel incat merele sa ramana cat mai uscate. Se adauga zaharul, scortisoara si grisul si se omogenizeaza.

 

Asamblare prajitura:   Se intinde prima foaie pe hartie de copt si cu tot cu hartie se pune in tava. Peste prima foaie se pune umplutura de nuca si se niveleaza frumos. Se intinde cea de-a doua foaie, tot pe hartie de copt, apoi se intoarce foaia peste umplutura si se ia hartia de copt. (Cel mai usor se lucreaza intinzand fiecare foaie pe hartia de copt, altfel riscam sa se rupa foile, ele fiind destul de subtiri si sa ne chinuim inutil. ) Peste a doua foaie punem umplutura de mac si acoperim cu a treia foaie. Acum punem si umplutura de mere si acoperim prajitura cu ultima foaie. Prajitura se inteapa cu furculita, intepand pana jos, pentru a nu se umfla la copt. Se coace prajitura aproximativ 45-50 minute, la foc mic, in cuptorul preincalzit, e treapta a doua a aragazului. Dupa racire, se pudreaza cu zahar si se taie in felii dreptunghiulare. Este foarte frageda si foarte gustoasa si aromata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Flodni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda