Desert prajitura Regala

de Geanina87 in Prajituri, 1 Ian 2014 | 203052 vizualizari

 

Este una dintre cele mai delicioase prajituri!! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o foaie:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 5 linguri de nuca macinata
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Regala:

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi punem faina, bicarbonatul stins si amestecam cu o lingura incet, de jos in sus.Incorporam cu grija si nuca, dupa care tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici (in jumatate decat cea de la aragaz) si dam la cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute sau pana se rumeneste usor. Repetam operatiunea inca de doua ori pana cand sunt gata toate cele trei foi ale prajiturii.


Galbenusurile, zaharul pudra si esenta de vanilie se pun la bain-marie si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa apoi deoparte la racit, dupa care se incorporeaza cu untul mixat spuma (untul trebuie sa fie la temperatura camerei).


Incepem sa montam prajitura: foaie, crema, foaie, crema, iar pe ultima foaie intindem un strat subtire de crema peste care radem ciocolata. Lasam la rece pentru cel putin 1 ora si apoi o taiem si nu ne lasam pana cand n-o terminam :)) E super delicioasa ;)


 

TIPS-URI

1

Se coc 3 foi individual.

2

Peste ultima foaie se poate pune si o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Regala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (85)

Geanina87 1

28.01.2015, 13:28

Genoveva 1

23.02.2015, 02:55

Geanina87 1

24.02.2015, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom