Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 8 Apr 2019 | 6150 vizualizari

 

Dulce-acrisoara, o prajitura delicioasa. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • nuca+ merisoare
  • 1 borcan de gem de visine
  • 350 g crema de ciocolata ( finetti)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata:

Topim untul si-l lasam deoparte.

Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.

 Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie.

Tot in compozitia de galbenusuri adauagam si faina si mixam sa o incorporam bine.

Albusurile le mixam cu restul de zahar si le incorporam usor cu o spatula cu galbenusurile.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-un vas de yenna uns cu ulei si tapetat cu faina turnam compozitia, apoi presaram nuca si merisoare si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Imediat ce scoatem din cuptor ungem cu gemul si lasam la racit.

Ciocolata o topim la foc mic si o turnam usor deasupra prajiturii. Mai lasam 3o de minute si putem portiona prajitura cu un pahar sa ii dam forma de semiluna. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura