Desert prajitura Tavalita

de gabrielasfechis in Prajituri, 12 Mai 2017 | 2573 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la jamila cuisine. Ma bucur tare mult de retetele ei.
Glazura am facut-o altfel, deoarece nu aveam in casa ce trebuia, dar tot a iesit super gustoasa :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 350 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru glazura :

  • 20 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 1 ciocolata ROM
  • 3 linguri zahar fin
  • 2 linguri cacao pudra
  • 150 gr nuca de cocos
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tavalita:

Blat : In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma, adaugam treptat, faina si lapte alternativ, in timp ce mixam la viteza mica, apoi adaugam praful de copt .


Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o vom da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 50 minute.


Dupa ce s-a racit complet o taiem in cubulete.


Glazura: Am pus laptele intr-o cratita cu coada pe foc. Cand s-a incalzit putin, am adaugat untul taiat cubulete si restul ingredientelor si le-am lasat sa se omogenizeze bine, amestecand din cand in cand cu un tel.


Dupa ce s-a racit putin glazura, am luat un cub de prajitura, l-am dat repede prin glazura, apoi prin nuca de cocos.


Sunt foarte bune. Merita incercate :)

TIPS-URI

1

se taie prima data marginile, apoi prajitura in cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Ina 1

12.05.2017, 16:36

Cand cumnata mea ma intreaba ce prajitura sa faca pentru diverse evenimente, eu o ppun sa faca tavalita. Ii iese atat de buna

CameliaR 1

12.05.2017, 16:42

Super!

Rahela Velicu 1

12.05.2017, 17:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă BigMac fără carbohidrați

ieri la 15:30

Bezele Panda

de RODIMUR 7

ieri la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

Chec cu mure

de Lau 9

pe 19.09 la 20:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro