Desert prajitura Tavalita

de gabrielasfechis in Prajituri, 12 Mai 2017 | 428 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la jamila cuisine. Ma bucur tare mult de retetele ei.
Glazura am facut-o altfel, deoarece nu aveam in casa ce trebuia, dar tot a iesit super gustoasa :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 350 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru glazura :

  • 20 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 1 ciocolata ROM
  • 3 linguri zahar fin
  • 2 linguri cacao pudra
  • 150 gr nuca de cocos
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tavalita:

Blat : In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma, adaugam treptat, faina si lapte alternativ, in timp ce mixam la viteza mica, apoi adaugam praful de copt .


Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o vom da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 50 minute.


Dupa ce s-a racit complet o taiem in cubulete.


Glazura: Am pus laptele intr-o cratita cu coada pe foc. Cand s-a incalzit putin, am adaugat untul taiat cubulete si restul ingredientelor si le-am lasat sa se omogenizeze bine, amestecand din cand in cand cu un tel.


Dupa ce s-a racit putin glazura, am luat un cub de prajitura, l-am dat repede prin glazura, apoi prin nuca de cocos.


Sunt foarte bune. Merita incercate :)

 

TIPS-URI

1

se taie prima data marginile, apoi prajitura in cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Ina 1

12.05.2017, 16:36

Cand cumnata mea ma intreaba ce prajitura sa faca pentru diverse evenimente, eu o ppun sa faca tavalita. Ii iese atat de buna

Camelya 1

12.05.2017, 16:42

Super!

noiinbucatarie 1

12.05.2017, 17:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi - reteta video