Desert prajitura Tavalita

de gabrielasfechis in Prajituri, 12 Mai 2017 | 1378 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la jamila cuisine. Ma bucur tare mult de retetele ei.
Glazura am facut-o altfel, deoarece nu aveam in casa ce trebuia, dar tot a iesit super gustoasa :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 350 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru glazura :

  • 20 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 1 ciocolata ROM
  • 3 linguri zahar fin
  • 2 linguri cacao pudra
  • 150 gr nuca de cocos
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tavalita:

Blat : In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma, adaugam treptat, faina si lapte alternativ, in timp ce mixam la viteza mica, apoi adaugam praful de copt .


Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o vom da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 50 minute.


Dupa ce s-a racit complet o taiem in cubulete.


Glazura: Am pus laptele intr-o cratita cu coada pe foc. Cand s-a incalzit putin, am adaugat untul taiat cubulete si restul ingredientelor si le-am lasat sa se omogenizeze bine, amestecand din cand in cand cu un tel.


Dupa ce s-a racit putin glazura, am luat un cub de prajitura, l-am dat repede prin glazura, apoi prin nuca de cocos.


Sunt foarte bune. Merita incercate :)

 

TIPS-URI

1

se taie prima data marginile, apoi prajitura in cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Ina 1

12.05.2017, 16:36

Cand cumnata mea ma intreaba ce prajitura sa faca pentru diverse evenimente, eu o ppun sa faca tavalita. Ii iese atat de buna

CameliaR 1

12.05.2017, 16:42

Super!

Rahela Velicu 1

12.05.2017, 17:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen