Desert profiterol cu crema de ciocolata si mascarpone

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Mai 2017 | 360 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru gogosele:

  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa plata
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 130 gr. unt gras
  • un praf de sare
  • 250 gr faina alba

Crema:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 250 grmascapone
  • 200 gr frisca vegetala

Glazura:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana de gatit sau frisca vegetala
  • bombonele de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert profiterol cu crema de ciocolata si mascarpone:

Punem apa, untul, laptele si uleiul la foc mic, intr-o cratita, adaugam un praf de sare.


Cand incepe sa clocoteasca, tragem cratita deoparte, adaugam toata faina si amestecam energic cu un tel, pana la omogenizare.


Lasam amestecul la racit, apoi ajutandu-ne de un mixer, incorporam pe rand toate ouale, unul dupa altul.


Preincalzim cuptorul la 200 grade C.


Tapetam doua tavi cu hartie de copt.


Punem amestecul intr-un posh, apoi formam gogoselele, dupa marimea dorita, lasand spatiu suficient intre ele, pentru ca se vor umfla in timpul coacerii.


Dam tavile la cuptor pentru 35-40 minute, reducem temperatura la 180 grade C, la jumatatea timpului.


Nu deschidem deloc cuptorul cat timp se coc cojile de profiterol.


Cand capata culoare aurie si sunt coapte, le scoatem si le lasam la racit in tavi.


Crema o preparam, topind cele 200 grame de ciocolata amaruie in 100 gr frisca vegetala, intr-o craticioara, la foc mic.


Lasam la racit, apoi dam la frigider crema obtinuta, pentru cel putin 30 minute.


Batem frisca vegetala ramasa (rece, de la frigider), incorporam ciocolata topita si racita, iar la final, mascarponele.


Vom obtine o crema fina, aerata, pe care o punem in posh si, cu ajutorul unui dui cu gatul lung, pentru umplut, vom face la baza fiecarei gogosi, cate o gaura prin care vom umple interiorul gogosilor cu crema.


Asezam toate gogoselele umplute in tava, topim ciocolata alocata glazurarii cu 50 ml smantana de gatit sau frisca vegetala, apoi turnam cate o lingurita de glazura pe fiecare profiterol.


Presaram bombonele de ciocolata si dam tava la rece, pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert profiterol cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

GeorgiG 1

08.05.2017, 09:02

Ce bun!

Camelya 1

08.05.2017, 10:26

Yamyy, sunt deliciosi!

Rocsi 1

08.05.2017, 21:10

Mai este si pentru mine o gogosica?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi aromate(de post)