Desert rasturnata cu prune

de Lau in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 1849 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-prune-si-scortisoara-65160.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 praf d ecopt
  • 340 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rasturnata cu prune:

Ungem o tava (35/25)cu unt,tapetam cu faina, adaugam prunele spalate,despicate in 2,le asezam cu pielita in sus,una langa alta,adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara,

Dam  tava la cuptorul incalzit cca 10.

Intre timp pregatim blatul-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul,laptele,esenta amestecam cu o spatula,

Adaugam faina amestecata cu praful de copt,amestecam bine cu spatula pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia peste prune si dam la cuptroul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,cca 35 min

Rasturnam prajitura pe un platou (o pudram cu zaharu pudra)si lasam sa se raceasca putin pentru a o felia

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca