Desert rulada turceasca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 17 Apr 2010 | 45096 vizualizari

 

Daca a facut toata lumea, am zis sa incerc si eu si nu-mi pare rau!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g unt
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada turceasca:

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase.


Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, apoi lasam sa se racoreasca.


in tava (25x35 cm) in care vom pregati prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos.


Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram deasupranuca macinata. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil.


Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

adelutza95 1

01.09.2013, 13:41

se poate umple si cu frisca de casa?

Alina26 1

28.11.2013, 15:24

marianascarlat 1

23.07.2015, 22:44

Bună! O s-o fac și eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba