Desert rulouri cu magiun de prune si nuca

de Panacris in Prajituri, 21 Apr 2021 | 789 vizualizari

 

Un desert savurat alături de cei dragi la o cană de lapte cald sau una vin fiert😉

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Făină albă 000 760 g,
  • Lapte dulce gras 3,5% 250 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • Zahăr tos 150 g,
  • Unt grăsime 82 % 125 g,
  • Coajă de lămâie 1 lingură,
  • Drojdie uscată 3 lingurițe, cca. 10 g,
  • Esență de rom ½ fiolă,
  • Esență de vanilie ½ fiolă.
  • Pentru modelat:
  • Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.
  • Pentru umplutură:
  • Magiun de prune cca. 350 g,
  • Nucă rasă cca. 150 g,
  • Zahăr brun cca. 3 linguri.
  • Pentru uns:
  • Ou 1 bucată,
  • Zahăr brun cca. 1 lingură.
  • Pentru însiropat:
  • Lapte dulce cca. 300 ml,
  • Sirop de arțat cca. 100 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu magiun de prune si nuca:

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile.


Ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul, drojdia, se amestecă și se adaugă peste ingredientele lichide.


Se finalizează cu coaja de lămâie rasă.


Aparatul se conectează la sursa de curent, se programează la modul de aluat, frământat și dospit, se închide capacul și se lasă la treabă pentru cca. 90 de minute.


După ce a trecut timpul de frământare și dospire, se scoate aluatul pe masa de lucru, uleiată, se se întinde cu sucitorul, până ce se obține un dreptunghi de cca. 1 cm înălțime.


Peste aluatul obținut, se pune magiunul care se întinde într-un strat uniform pe toata suprafața, apoi se presară nuca măcinată și zahărul brun.


Dreptunghiul se rulează cât mai strâns, apoi se taie în rulouri de cca. 3 cm lățime.


Rulourile obținute se așează într-o tavă temorezistentă, tapetată cu foaie de pergament și se lasă la dospit minim 60 minute, până ce își dublează volumul.


Se ung cu ou bătut și după gust se preasară zahăr brun, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade, apoi cca. 35 minute la 180 grade.


Între timp se pune la fiert laptele împreună cu siropul de arțar.


După ce trece testul scobitorii, se scoate tava cu rulouri pe un suport termorezistent și se însiropează cu laptele îndulcit, și se lasă la răcorit.



Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu magiun de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

abstract01 1

22.04.2021, 17:41

Rocsi 1

24.04.2021, 20:06

Deja ma gandesc la un rulou cald! Ce delicioase sunt!

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 17:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem