Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

de Panacris in Dulciuri, 5 Ian 2019 | 6873 vizualizari

 

Bine am intrat in 2019! Un desert rapid de preparat, cu mare radbare pana la degustat. De data aceasta am tras cu ochiul la reteta Oanei si am fost foarte incantata de rezultat. N-am modificat prea mult, doar cu ingredientele te mai poti juca, dar am mers asa pe clasic! Nu stiu daca este o "reteta romaneasca", dar mama in copilarie mereu ne prepara acasa salam de biscuti. Probabil ca de aceea nu prea i-am dat prea mare importanta. Dar, am fost uimita ca Zmeisorii au savurat pana si colturile:)))), intr-un timp relativ scurt! Hai gata cu povestile, lectura placuta, spor la treaba si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti populari 300 g,
  • Stafide brune 100 g,
  • Rahat colorat 100 g,
  • Nuca 100 g,
  • Zahar brun 100 g,
  • Pudra de cacao neagra 5 linguri,
  • Unt 100 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Esenta de rom 1 lingurita,
  • Esenta de vanilie 1 lingurita.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide:

Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete si stafidele, amestecandu-se pana se inglobeaza toate ingredientele.

Biscuitii se rup in bucatele marunte, adaugandu-se nuca macinata si cubuletele de rahat si se amesteca impreuna cu crema de lapte, cacao si unt, pana se absoarbe tot lichidul. Se aromatizeaza cu esenta de rom si vanilie.

Pe masa de lucru se aseaza folie alimentara, doua in cazul meu, deoarece am obtinut o compozitie suficienta pentru doua portii de salam de biscuiti. Se pune compozitia pe folie, in forma de salam, apoi se ruleaza strans si se leaga bine la capete. Se lasa la rece, cel mai bine peste noapte. La servire se poate trece salamul prin nuca macinat cu zahar, dar atentie nu va ramane mult timp topping-ul de nuca macinat, va fi resorbit de salam, sau devorat de cunoscatori. Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarte vergeoise