Desert tarta cu crema si piersici

de cristina1985 in Prajituri, 6 Aug 2019 | 738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt
  • 200 g unt
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g iaurt grecesc
  • 150 g zahar pudra
  • 1-3 lg-te esenta migdale
  • 1 pliculet gelatina
  • 100 ml apa
  • Ornat:
  • 1 cutie compot piersici 820 g (465 g cantitate neta)
  • fulgi migdale
  • 1/2 pliculet gelatina
  • 50 ml apa
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema si piersici:

Blat: Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort cu baza detasabila.Se unge cu ulei (hartia de copt) si se preseaza cu lingura, amestecul de biscuiti. Se pastreaza in frigider, timp de 1 ora.


Crema: Se amesteca frisca lichida, cu mascarpone,iaurt,zahar pudra si esenta migdale (puneti in functie de cat de puternica este aroma si gustati!).Se amesteca putin cu telul ,pana incepe sa se ingroase.


Gelatina se amesteca cu 100 ml apa,se lasa 10 minute la temperatura camerei,apoi se fierbe pe baie de aburi,pana se dizolva.Nu fierbeti prea mult gelatina (cam 1 minut)!Se lasa putin la racit, iar inainte de a se intari, se adauga peste crema si se amesteca.Se toarna crema peste blat si se tine la frigider cateva ore (minim 4 ore).


Ornat: Gelatina se amesteca cu 50 ml apa.Se procedeaza la fel,ca in descrierea de mai sus.Fulgii de migdale, se prajesc intr-o tigaie,la foc mic, amestecand foarte repede, pentru ca se ard usor.


Piersicile se taie cubulete,se scurg si se pun peste tort .Se ung cu gelatina si se introduce din nou in frigider.Trebuie sa mai stea cam 1 ora,pana se intareste totul. Inainte de a se consuma, se presara fulgii de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

cristina1985 1

14.08.2019, 15:38

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:44

cristina1985 1

10.09.2019, 09:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Eclere