Desert tarta cu crema si piersici

de cristina1985 in Prajituri, 6 Aug 2019 | 2245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt
  • 200 g unt
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g iaurt grecesc
  • 150 g zahar pudra
  • 1-3 lg-te esenta migdale
  • 1 pliculet gelatina
  • 100 ml apa
  • Ornat:
  • 1 cutie compot piersici 820 g (465 g cantitate neta)
  • fulgi migdale
  • 1/2 pliculet gelatina
  • 50 ml apa
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema si piersici:

Blat: Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort  cu baza detasabila.Se unge cu ulei  (hartia de copt) si se preseaza cu lingura, amestecul de biscuiti. Se pastreaza in frigider, timp de  1 ora.

Crema: Se amesteca frisca lichida, cu mascarpone,iaurt,zahar pudra si esenta migdale (puneti in functie de cat de puternica este aroma si gustati!).Se amesteca putin cu telul ,pana incepe sa se ingroase.

       Gelatina se amesteca cu 100 ml apa,se lasa 10 minute la temperatura camerei,apoi se fierbe pe baie de aburi,pana se dizolva.Nu fierbeti prea mult gelatina (cam 1 minut)!Se lasa putin la racit, iar inainte de a se intari, se adauga peste crema si se amesteca.Se toarna crema peste blat si se tine la frigider cateva ore (minim 4 ore).

Ornat: Gelatina se amesteca cu 50 ml apa.Se procedeaza la fel,ca in descrierea de mai  sus.Fulgii de migdale, se prajesc intr-o tigaie,la foc mic, amestecand foarte repede, pentru ca se ard usor.

Piersicile se taie cubulete,se scurg si se pun peste tort .Se ung cu gelatina si se introduce din nou in frigider.Trebuie sa mai stea cam 1 ora,pana se intareste totul. Inainte de a se consuma, se presara fulgii de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit - Cremes