Desert tarta cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mar 2017 | 617 vizualizari

 

La aceasta reteta am facut un aluat clasic de tarta, iar in ceea ce priveste frisca amestecata cu oul pe care le-am pus peste mere, a fost o idee preluata dintr-o carte. Eu nu am pus si zahar peste mere, dar va recomand sa puneti pentru ca fara zahar, parca nu prea au gust.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 50 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 600 g mere curatate de coaja si seminte
  • 1/4 lingurita cu scortisoara macinata
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 1 ou
  • Diametru forma: 27 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca, framantandu-se pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pentru jumatate de ora.


Intre timp, se curata merele de coaja si seminte si se clatesc cu apa.


Dupa trecerea celor 30 de minute, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se ia aluatul din frigider si se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se pune apoi intr-o forma pentru tarte, unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Merele taiate in jumatati se feliaza in bucati groase si se asaza cu partea ingusta pe aluatul de tarta. Se presara scortisoara macinata peste ele (se pot adauga si 4-5 linguri de zahar, deoarece merele nu au fost prea dulci). Se mixeaza frisca, dupa care se amesteca cu oul. Se pune aceasta compozitie peste mere si se introduce tarta la cuptor pana cand aluatul este copt.


Se poate pudra cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Andra_Constantinescu 1

03.03.2017, 22:19

Mulțumesc frumos pentru pont, Timea!

mihaelar63 1

04.03.2017, 01:45

Foarte buna tarta cu mere

dantes 1

04.03.2017, 09:55

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine.