Desert tarta cu mere

de Constelatialeu in Prajituri, 17 Mar 2018 | 2434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 80 g unt topit ( grasime 80%)
  • 340 g faina
  • Umplutura
  • 8 mere- cca 800 g
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 nuca macinata
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata.

Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si praful de copt, facem o adancitura in mijloc, punem ouale si apoi adaugam untul topit, incepem sa amestecam. Framantam bine, apoi impartim aluatul in doua parti ( eu l-am cantarit , 665 g, 365 g pentru baza si 300 g pentru partea de deasupra). Am folosit o forma de ceramica cu diametru de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am intins o foaie din aluatul mai mare (365 g), asezam foaia in forma ridicam si pe peretii formei si intepam cu furculita. Adaugam umplutura o uniformizam si deasupra intindem a doua foaie. Eu m-am jucat putin cu a doua foaie si am decupat niste floricele... Am dat tarta la cuptor pentru cca 30-40 min, pana incepe sa se rumeneasca. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolatesa