"Um Ali" (2)

de Mihaela11_jo in Prajituri, 14 Oct 2013 | 9775 vizualizari

 

Desertul “Um Ali” este una dintre cele mai populare dulciuri arabesti.
E foarte aromat si consistent,nelipsit de la ocaziile speciale si de la restaurantele hotelurilor de 5 stele din lumea araba.
Practic este o budinca de paine care se poate prepara din paine ,cornuri,aluat de placinta sau aluat frantuzesc.
Este un desert specific Egiptului.
Exista mai multe legende referitoare la originea acestui desert.
In timpul ocupatiei otomane sultanul care vana in delta Nilului a avut pofta de un desert.
S-a oprit intr-un mic sat. Acolo pentru a-i face pe plac sultanului satenii au rugat-o pe cea mai vestita bucatareasa sa pregateasca ceva special.
Aceasta a incropit un desert din ce a avut in casa: putina paine uscata inmuiata in lapte cu zahar nuca de cocos,fistic,migdale.
Se povesteste ca atat de mult i-a placut sultanului acest desert ca la urmatoarea vizita in sat a cerut sa fie servit cu “Um Ali”.
O alta legenda spune ca Um Ali a fost prima sotie a sultanului Ezz El Din Aybek.
Dupa moartea sultanului aceasta a pus la cale un complot pentru a ucide cea de-a doua sotie a sultanului si in cinstea reusitei ar fi facut acest desert si l-ar fi impartit supusilor.
Pentru prietenele de pe site care s-au plans ca mancarurile arabe sunt foarte laborioase ,iata o reteta foarte simpla si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de paine toast
  • 3 pahare de lapte
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de smantana grasa( l.araba:”ghemar”)
  • 1/2 pahar de stafide
  • 1/2 pahar fulgi de nuca de cocos
  • 1/4 pahar de migdale zdrobite
  • 1/2 pahar fistic zdrobit
  • 2 linguri apa de roze
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 4 linguri scortisoara macinata
  • un vas termorezistent 25/35 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Um Ali" (2):

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent.


Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru smantaman) si scotisoara.


Laptele se pune la fiert si cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga apa de roze si apa de flori de portocal.


Se toarna peste paine.


Smantana se freaca bine cu 3 linguri de zahar si se repartizeaza uniform peste painea cu lapte.


Se presara cu scortisoara si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 20 de minute sau pana s-a rumenit.


Se decoreaza dupa gust si imaginative.


Se servese calda!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am adaugat o fotografie a desertului "Um Ali" la hotelul Le Royal Amman; foarte simplu decorat , dar ce gust!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Um Ali" (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Mihaela11_jo 1

19.10.2013, 08:40

Alina

mihaelar63 1

11.01.2014, 08:15

Daca stau bine sa caut prin sertare si eu fac fata vizitei sultanului ))

Sidy 1

21.04.2014, 09:14

Asta trebuie sa fie taaaaare gustos ! Merita incercat....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kodrit Kadir