Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

de Lau in Prajituri, 7 Noi 2018 | 814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt
  • esenta de vanilie
  • 50-70 ml apa rece
  • Crema
  • 3 pere potrivite
  • 50 g unt
  • 200 g frisca
  • 100 ml lapte condensat
  • 100 g zahar
  • Decor
  • frisca
  • dulceata de zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mousse de pere caramelizate:

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen.


Invelim in folie si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa infainata cat este tava de mare, decupam marginile si intepam cu furculita, dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste putin marginea si talpa.


Crema-perele le curatam de coaja, le taiem cubulete, intr-o tigaie topim zaharul, avem grija sa nu il ardem, adaugam untul si perele, caramelizam cca 3-5 min, lasam sa se raceasca.


Mixam frisca spuma (din care am oprit 3 linguri pentru decor), adaugam perele si laptele condensat, mixam pana ce se omogenizeaza.


Ungem tarta cu dulceata de zmeura, adaugam crema si dam la rece 1 ora pana ce se intareste crema, decoram dupa plac si portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mousse de pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

10.11.2018, 09:47

mihaelar63 1

13.11.2018, 11:46

O minunatie de arome

dantes 1

14.11.2018, 09:16

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca cu branza dulce
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de nuca