Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

de Rocsi in Torturi, 9 Aug 2017 | 697 vizualizari

 

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa. Acest tort a fost facut in acest scop, sarbatoritul mi-a transmis ca a fost delicios, iar eu nu am putut decat sa fu fericita ca am mai facut o bucurie unui om.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 300 gr biscuiti simpli
  • 130 gr unt
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingura cacao

Pentru jeleu de zmeura:

  • 350 gr zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 60 gr unt
  • 2 lingurite vanilie

Pentru mousse-ul de zmeura:

  • 300 gr zmeura
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
  • 1 lingura zahar pudra

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra (eu am folosit de la Nestle)
  • 50 ml frisca lichida
  • zmeura pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura:

Blatul:

Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol.

Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati.

Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem laptele.


Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm, rasturnam compozitia de biscuiti.

Apasam bine cu mainile, dam blatul la rece.

Jeleul de zmeura:

Zmeura o pasam in blender, o amestecam cu zaharul.

Transferam totul intr-o cratita si o punem pe foc.

Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 3-4 linguri de apa rece.

Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa jeleul.

Il luam de pe foc cand este gata, il lasam 5-10 minute sa se racoreasca.

Il rasturnam peste blatul de biscuiti, il nivelam si il dam iar la rece.


Crema de vanilie:

Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana ce acesta din urma este complet dizolvat.

Punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca.

O luam de pe foc cand este gata, punem untul si amestecam bine pana toate sunt incorporate.

La final adaugam vanilia.

O acoperim cu folie, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o punem le frigider pana se raceste complet.

Cand s-a racit, o punem peste jeleu, o nivelam si il dam iar la rece.

Mousse-ul de zmeura:

Zdrobim zmeura in blender.

O trecem printr-o sita si aruncam semintele, iar piureul obtinut il amestecam cu zaharul pudra.

Foile de gelatina le punem la hidratat 5-10 minute in apa rece, apoi le stoarcem si le punem la topit pe baie de aburi.

Cand s-a dizolvat complet, o turnam peste piureul de zmeura si amestecam continuu.

Frisca rece o mixam pana obtinem o consistenta spumoasa.

Adaugam piureul de zmeura cu gelatina, amestecam usor cu o paleta.


Scoatem tortul de la frigider, punem mousse-ul, il nivelam si il dam la frigier 3-4 ore sau peste noapte.


Glazura:

Ciocolata o rupem bucatele, o punem intr-un bol de inox impreuna cu frisca.

Trasferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Luam bolul de pe foc.

Turnam pe centrul tortului glazura, usor, lasam sa curga pe margini sau o impingem usor cu o lingura.

O lasam sa se tempereze si sa se intareasca putin, apoi decoram cu zmeura.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

16.08.2017, 20:03

Mihaela, eu mai mereu prefer sa fac astfel de cadouri! Se poate si de dieta acum, ca se gasesc fel si fel de ingrediente!

ClaudiuLuca 1

11.10.2017, 19:18

Hey.. Glazura se pune dupa ce sta tortul la frigider cele 4 ore sau inainte?.. Mersii...Super imi iese pana acum..

Rocsi 1

11.10.2017, 19:48

Buna Claudiu. Glazura se pune dupa ce sta tortul la frigider. Spor sa ai!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata