Desert tort cu ciocolata

de Miha in Torturi, 22 Aug 2010 | 36254 vizualizari

 

Ciocolatos pana la ultima firimitura. :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de migdale
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata:

Blat: Untul moale se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic sau la microunde si galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaua.


Separat se bat albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu restul de zahar si un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.


Se toarna compozitia intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se da in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 40-50 de minute, depinde de cuptor.


Crema: Se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Se lasa la racit, apoi se pune mascarponele si se mixeaza pana la omogenizare. La sfarsit se pune si lichiorul de migdale. Se da la rece pana este gata blatul.


Glazura: Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Cand a ajuns in punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se da deoparte si se lasa la racit.


Blatul copt si racit se taie in 2 parti. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, se pune primul blat, crema de ciocolata si se acopera cu cel de-al doilea blat. Se acopera totul cu folie si se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.


Se rastoarna tortul pe platou, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Oana 1

28.08.2010, 23:47

Delicios!!!

Adinacarla 1

30.08.2010, 12:38

faci niste dulciuri senzationale....felicitari.

Miha 1

30.08.2010, 23:42

Diana Ina Oana Adina Multumesc fetelor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi