Desert tort cu crema de branza si jeleu de fructe

de Bucataras Medi in Torturi, 8 Mai 2017 | 274 vizualizari

 

Un tort cu blat umed, cu o crema de branza asezata pe un strat de jeleu de fructe, imbracat in frisca peste care am presarat fulgi de nuca de cocos si diverse ornamente.

Reteta este luata de la Diaconta  http://www.bucataras.ro/retete/tort-roxana-44011.html careia ii multumesc tare mult si vreau sa-i spun ca este un tort de exceptie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (pentru o tava cu diametrul de 24 cm)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 g zahar
  • 75 g unt
  • 65 g cacao
  • 5 oua
  • 120 ml lapte batut
  • 140 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 400 g brânza dulce de vaci bine scursa
  • 200 ml smântâna 12% grasime
  • 200 ml iaurt gras
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca 32% grasime
  • 15 gr gelatina granule
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie mai mica
  • Pentru jeleu
  • 300 g amestec de mure, capsuni, zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 1 lungura amidon alimentar
  • Pentru decor
  • 250 ml frisca
  • ornamente
  • nuca de cocos
  • 1 kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de branza si jeleu de fructe:


Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi, impreuna cu untul. Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul) si apoi incorporam zaharul, in ploaie.


Adaugam rand pe rand, esenta de lamaie, apoi laptele batut si mai apoi, ciocolata racita.

Amestecam pentru o buna omogenizare.

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua si dupa ce le cernem, le incorporam in amestecul de ciocolata.

Captusim o tava rotunda cu hartie de copt, turnam amestecul pentru blat si dam la cuptorul preincalzit in prealabil.

Coacem la 190 grade C, timp de 50-60 min. (facem testul scobitorii).

Compozitia va fi destul de lichida, pâna aproape spre final.

Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.....eu l-am facut astazi si a doua zi l-am taiat.


Crema

Punem gelatina la hidratat in putina apa rece.

Mixam frisca si o dam la rece, la frigider.

Amestecam branza cu zaharul (adaugat in ploaie) si cu smantana si mixam, obtinand la final, o pasta fina. Incorporam esenta de lamaie si coaja de lamaie.

Incalzim un pic (cateva secunde) iaurtul (la microunde).

Topim gelatina la microunde. Incorporam gelatina in iaurt.

Lasam sa se racoreasca acest amestec si apoi il turnam peste crema de branza.

Scoatem frisca din frigider si o incorporam si pe ea in crema de branza.

Dam la frigider si lasam pana ce crema se intareste.


Jeleul

Punem intr-o cratita, fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam pana cand isi lasa sirop. Adaugam amidonul si amestecam pana cand se ingroasa. Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.




Asamblare

Taiem blatul in trei bucati.

Ochiometric impartim si crema in trei.

Tot ochiometric, impartim si jeleul in doua.

#Fiind un blat umed, acesta nu mai trebuie insiropat.

Asezam primul blat pe un platou rotund si adaugam jumatate din cantitatea de jeleu, iar apoi o parte din crema.

Acoperim cu urmatorul blat, peste care asezam cealalta jumatate de jeleu si a doua parte din crema.

Urmeaza ultimul blat, peste care asezam ultima portie de crema.

Imbracam tortul in frisca si decoram dupa placul fiecaruia.

Delicios de bun!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de branza si jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ancutsa 1

09.05.2017, 21:30

Tare frumos, pastreaza-mi si mie o feliuta!

Lau 1

09.05.2017, 21:50

mihaelar63 1

18.05.2017, 01:45

Delicios
Sa inteleg ca este de la aceiasi cofetarie ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cos cu flori