Desert tort cu crema de ciocolata

de Lau in Torturi, 1 Aug 2017 | 840 vizualizari

 

La multi ani Bucataras

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 avocado
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1,1/2 cana lapte
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 200 g smantana
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • Decor
  • 300 g rolls
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata:

Blat-intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, cacao, zaharul vanilat. Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu laptele, uleiul, esenta de rom, bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie.


Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam avocado pe care l-am pisat cu furculita si amestecam.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 3 felii.


Crema-intr-un ibric adaugam untul, ciocolata rupta bucatele,100 ml frisca, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce topeste, apoi acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care mixam pana ce isi dubleaza volumul.


Mixam smantana impreuna cu frisca, adaugam crema de ciocolata si omogenizam.


Ansamblare-asezam prima foaie, o insiropam cu (apa fiarta cu zahar si esenta de rom si racita), adaugam crema de ciocolata -foaie -insiropam -crema-foaie -insiropam si imbracam tortul in crema ramasa.


Dam la frigider 1 ora dupa care decoram cu rolls sau dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

07.08.2017, 15:55

miki cu drag daca erai aproape

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 17:06

oanapl 1

14.08.2017, 22:52

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Parfe de ananas