Desert tort cu mousse de banane

de Constelatialeu in Torturi, 7 Feb 2020 | 3661 vizualizari

 

Pentru ca tot m-am pricopsit cu forma Silikomart Magia Del tempo, ma tot joc cu aceasta forma si fac diferite torturi. Azi tort cu mouse de banane si al doilea este cu mouse de piersici, pentru ca forma nu este foarte mare se cereau doua torturi, binenteles diferite ....
Tortul e un pic transpirat, a avut emotii la sedinta foto.....:))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1 forma silikomart Magia del tempo ( binenteles ca sunt multe forme silikomat de diferite forme )
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut pentru a imbraca forma de tort
  • Mouse de banane
  • 330 g banane
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 foi gelatina
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pt. cercul de banane
  • cateva banane mai mici si mai curbate
  • 150 g ciocolata alba Callebeau + colorant gel galben
  • Blat Dacquoise
  • 63 g zahar farin
  • 63 g faina migdale
  • 38 g zahar tos
  • 13 g zahar brun
  • 75 g albus
  • 13 g amidon
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de banane:

Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am desenat pe o hartie de copt un cerc, m-am ajutat de forma de decupaj a setului silikomart, apoi am asezat bananele si le-am taiat in asa fel sa obtin un cerc aproape perfect ( se vede in imagine ce am facut ). Apoi am topit ciocolata alba pe baie de abur si am amestecat-o cu un pic de colorant gel de culoare galben, am pus un pic mai mult si a iesit o culoare intensa mai spre portocaliu. Apoi am  lasat ciocolata sa se tempereze putin, sa nu fie foarte fierbinte si apoi am turnat-o  peste cercul de banane, apoi am bagat la congelator.

Mouse de banane:  Intr-un castron am pus bananele si cu un mixer vertical l-am blendat pana am obtinut un piure.  Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si am omogenizat, apoi am asezat castronul de baie de abur, am amestecat de cateva ori pana incepe sa se topeasca zaharul, apoi am adaugat piureul de banane si am amestecat continuu pret de 10-15 min. Am luat castronul de pe baie de abur, am stors foile de gelatina si le-am incorporat amestecul din castron amestecand repede sa se dizolve gelatina uniform. Am lasat sa se tempereze si m-am apucat sa mixez samntana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat, am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Ca sa reduc timpul de  racire , am pus catronul in chiuveta cu apa rece si am amestecat pana am obtinut un amestec caldut, apoi am incorporat frisca.

Scoatem de la frigider forma silikomart, turnam mouse-ul in forma, apoi scoatem si cercul de banane, indepartam surplusul de ciocolata si asezam cercul de banane in forma, apasam sa scufundam cercul in mouse. Dam la rece pana facem blatul.

Blatul dacquoise : Il facem la sfarsit, se pune ultimul si prepararea lui nu dureaza mult. Albusurile le mixam bine, apoi adaugam 38 g zahar tos amestecat cu 13 g zahar brun si mai mixam pana obtinem o bezea tare. Separat amestecam 63 g zahar farin cernut, 63 g faina de migdale cernuta si 13 g amidon cernut. Acest amestec in incorporam in bezea cu miscari lente de jos  sus.Punem amestecul intr-un posh si apoi formam o spirala in tava tapetata cu hartie de copt, spirala sa fie suficient de mare ca sa putem sa decupam blatul. Peste spirala formata cernem zahar pudra.Nu va imaginati ca este un blat mare, totul este mai minimalist la acest tort, pentru ca nici forma nu este mare, deci se mananca feli minimaliste. Preincalzim cuptorul la 180 grade setam functia pentru copt blaturi si lasam cca 13-14 min la copt. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul formei de decupaj taiem blatul. Scoatem forma din frigider, asezam blatul, presam usor sa faca aderenta si bagam forma la congelator pentru cateva ore bune sau pana a doua zi.

Scoatem forma din congelator si o lasam cca 10 min la temperatura camerei apoi cu miscari usoare si dibage scoatem tortul din forma, am reusit aproape perfect sa-l scot, apoi daca vrem il glazuram cu glazura oglinda, de data asta am optat sa-l las asa cum este, doar am facut niste ornamente cu ciocolata alba. cand il taiem folosim un cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. O sa revin si cu sectiunea, mai maine cand il v-om manca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ghimbir