Desert tort curcubeu

de Rocsi in Torturi, 23 Aug 2018 | 1222 vizualizari

 

Reteta acestui tort nu este deloc complicata si este plin de culoare, de veselie! Foile necesita ceva timp in plus, ca trebuiesc coapte pe rand, in rest totul merge foarte usor. Este un tort pentru copilasi mai mult, dar, eu cred ca si pentru cei mari este potrivit, pentru ca suntem niste copii in adancul sufletului. Am folosit colorant pudra de pe pastai de vanilie. Pun foarte putin, doar ating varful cutitului si coloreaza tare frumos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 5 linguri lapte
    • 9 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    • colorant pudra
    Pentru crema:
    • 600 gr crema branza
    • 200 ml frisca lichida
    • 3-4 linguri zahar pudra
    • coaja rasa de lamaie
    • 2 linguite vanilie
    Pentru decor:
    • bomboane cu alune si ciocolata
    • marshmallow
    • zmeura
    • ciocolata
    • decoratiuni din pasta de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort curcubeu:

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, laptele si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. La final, le puneti peste compozitia de galbenusuri, le amestecati cu o paleta de silicon. Impartiti compozitia in 5 boluri in mod egal. In fiecare bol puneti o culoare, amestecati bine. Eu am ales sa fac blat rosu, portocaliu, galben, verde si albastru. Tapetati o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm, cu hartie de copt. Coaceti foile de blat una cate una, timp de 10 minute. Cuptorul trebuie incins inainte. Cand sunt gata, le lasati sa se raceasca.


Crema: Intr-un bol mixati crema de branza cu zaharul pudra. Separat, frisca lichida rece, o mixati pana devine spumoasa. Puneti frisca batuta peste crema de branza, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor cu o paleta. Asezati prima foaie de blat pe un platou, aranjati un inel detasabil in jurul sau, puneti un strat de crema si nivelati. Procedati astfel pana terminati toate blaturile, insa aveti grija sa proportinati bine straturile de crema, ca sa va ramana si pentru ornat. Dati tortul la rece peste noapte si crema ramasa. A doua zi, il scoateti de la rece, indepartati inelul si il imbracati in crema ramasa. Il decorati dupa bunul plac.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

27.08.2018, 20:33

Multumesc!

abstract01 1

16.09.2018, 22:51

Rocsi 1

17.09.2018, 20:15

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint-Honorè