Desert tort Oreo

de Adele in Torturi, 23 Mai 2017 | 787 vizualizari

 

Daca tot m-am jucat .. va las cu drag si reteta 😍

 

INGREDIENTE

  • Blat umed de ciocolata:
  • 6 oua.
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 60 gr unt.
  • 80 gr ciocolata amara.
  •  fulgi de ciocolata.
  • un praf de copt.
  • Crema mouse de ciocolata :
  •  frisca lichida 400 ml
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • vanilie 
  • 1 pachet biscuiti oreo
  • Decor:
  • ciocolata
  • frisca
  • oreo
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Oreo:

E un tort care are nevoie de ceva timp, dar merita.

Blatul: puteti incepe cu pregatirea blatului, pentru inceput, puneti la topit untul si ciocolata, pe baie de aburi si lasati la racit.

Separati albususurile de galbenusuri, mixati spuma albusurie cu putina sare, dupa care mixati galbenusurile cu zahar, pana devin spuma, chiar si 10-15 minute, se incorporeaza apoi faina si praful de copt, se adauga ciocolata si la final, albusurile spuma, de jos in sus, pana se incorporeaza bine; se pun fulgi de ciocolata, cam 60 gr


Compozitia se toarna intr-o tava rotunda (diametru 22) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor ul preincalzit, la 180° C, pentru 25-30 minute. Spre final, puteti adauga o folie de aluminiu, pentru a evita riscul de a arde blatul.

Crema: se topeste ciocolata alba cu putin lapte, se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza mascarponele cu frisca, daca doriti mai dulce, puteti pune zahar pudra, se adauga ciocolata alba si vanilia si se mixeaza spuma.

Se pregateste un sirop simplu de caramel, pentru insiropat.

Blatul rece se taie in doua, se asaza prima parte, se insiropeaza putin, se asaza un strat de crema si deasupra biscuiti sfarmati grosier, alt strat de crema, ultima parte de blat, usor insiropat, se da la rece. Apoi se imbraca cu crema ramasa si frisca, primul strat de crema, dupa care se da la rece, macar o ora, dupa care se imbraca in frisca.

Tortul trebuie sa stea chiar si 5 - 6ore in frigider, dupa care se decoreaza cu ciocolata topita pe baie de aburi, cu un cub de unt si cateva linguri de frisca .Se lasa la racit, nu prea mult si se toarna pe margini usor, de jur imprejur, se da la rece, dupa care, partea superioara se acopera total in ciocolata, se lasa putin la rece, se decoreaza cu frisca, fulgi de ciocolata si oreo.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Adele 1

27.05.2017, 16:22

Ina asa a fost dorinta clientei mele

Adele 1

27.05.2017, 16:22

Mirela

Adele 1

27.05.2017, 16:23

Ina mi-am dat like singura )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Minitort panza de paianjen