Desert tort Oreo

de Adele in Torturi, 23 Mai 2017 | 13464 vizualizari

 

Daca tot m-am jucat .. va las cu drag si reteta 😍

 

INGREDIENTE

  • Blat umed de ciocolata:
  • 6 oua.
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 60 gr unt.
  • 80 gr ciocolata amara.
  •  fulgi de ciocolata.
  • un praf de copt.
  • Crema mouse de ciocolata :
  •  frisca lichida 400 ml
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • vanilie 
  • 1 pachet biscuiti oreo
  • Decor:
  • ciocolata
  • frisca
  • oreo
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Oreo:

E un tort care are nevoie de ceva timp, dar merita.

Blatul: puteti incepe cu pregatirea blatului, pentru inceput, puneti la topit untul si ciocolata, pe baie de aburi si lasati la racit.

Separati albususurile de galbenusuri, mixati spuma albusurie cu putina sare, dupa care mixati galbenusurile cu zahar, pana devin spuma, chiar si 10-15 minute, se incorporeaza apoi faina si praful de copt, se adauga ciocolata si la final, albusurile spuma, de jos in sus, pana se incorporeaza bine; se pun fulgi de ciocolata, cam 60 gr


Compozitia se toarna intr-o tava rotunda (diametru 22) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor ul preincalzit, la 180° C, pentru 25-30 minute. Spre final, puteti adauga o folie de aluminiu, pentru a evita riscul de a arde blatul.

Crema: se topeste ciocolata alba cu putin lapte, se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza mascarponele cu frisca, daca doriti mai dulce, puteti pune zahar pudra, se adauga ciocolata alba si vanilia si se mixeaza spuma.

Se pregateste un sirop simplu de caramel, pentru insiropat.

Blatul rece se taie in doua, se asaza prima parte, se insiropeaza putin, se asaza un strat de crema si deasupra biscuiti sfarmati grosier, alt strat de crema, ultima parte de blat, usor insiropat, se da la rece. Apoi se imbraca cu crema ramasa si frisca, primul strat de crema, dupa care se da la rece, macar o ora, dupa care se imbraca in frisca.

Tortul trebuie sa stea chiar si 5 - 6ore in frigider, dupa care se decoreaza cu ciocolata topita pe baie de aburi, cu un cub de unt si cateva linguri de frisca .Se lasa la racit, nu prea mult si se toarna pe margini usor, de jur imprejur, se da la rece, dupa care, partea superioara se acopera total in ciocolata, se lasa putin la rece, se decoreaza cu frisca, fulgi de ciocolata si oreo.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Adele 1

27.05.2017, 16:23

Ina mi-am dat like singura )

Rahela Velicu 1

21.03.2018, 16:05

Woow!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "La multi ani!"