Desert Tort Sacher

de Oana in Torturi, 16 Mai 2018 | 3740 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta, cica originala, de tort Sacher si neaparat am vrut sa o testez. A iesit extraordinar de bun! Chiar nu ma asteptam! Eu nu sunt mare fan al prajiturilor cu ciocolata, dar acesta este pe placul meu! Minunat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 225 g unt nesarat moale
  • 225 g zahar
  • 8 oua
  • 2 lingurite vanilie
  • 130 g faina
  • ½ lgt praf de copt
  • ¼ lgt sare
  • 170 g ciocolata semi-amaruie topita
  • + un borcan gem de caise

Glazura:

  • 230 g ciocolata semi-amaruie
  • 115 g unt
  • 1 lingura miere

Decor:

  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort Sacher:

Blat: Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie. Adauga ciocolata topita si racita. Mixeaza albusurile pana se intaresc si adauga restul de zahar pana obtii o bezea. Adauga apoi bezeaua in compozitie in trei reprize, amestecand usor de sus in jos cu o spatula.

Pune hartie de copt in vasul Crock-Pot si toarna compozitia. Coace blatul pe functia LOW pentru 3 ore. Verifica cu o scobitoare daca este gata. Eu am folosit Duraceramic Soute 6 l.

Scoate blatul pe un gratar si lasa-l la racit. Niveleaza blatul si apoi taie-l in doua, cand s-a racit complet.

Amesteca gemul de caise intr-o craticioara si incalzeste-l putin pe foc pana devine usor fluid. Daca are bucati de fructe poti sa il pasezi cu un blender vertical.

Unge primul blat cu gem de caise, pune celalalt blat deasupra si unge deasupra si marginile cu gem. Lasa tortul o ora sa se usuce la temperatura camerei.

Glazura: Topeste untul, ciocolata si mierea pana amestecul devine omogen (eu le-am pus la microunde pentru 1 minut). Lasa glazura sa se raceasca 5-10 minute. Toarna-o apoi peste tort si lasa sa curga si sa imbrace bine marginile.

Muta apoi tortul pe un platou si pune-l putin la rece.

Pentru decor, topeste ciocolata neagra, pune-o intr-un posh micut, taie cu grija varful cu o foarfeca si scrie Sacher pe tort. Adauga si alte elemente de decor pe margine, dupa plac.

TIPS-URI

1

Blatul se poate coace si in cuptor, bineinteles, intr-o forma de 26 cm diametru, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 170 de grade C si coaceti 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

2

Eu am preferat slow-cookerul, blatul a iesit moale, pufos, umed in interior si extraordinar de bun.

3

Pune tortul pe un gratar si sub el o tava atuci cand il glazurezi. Lasa-l apoi la racit in frigider si abia dupa-aceea muta-l pe un platou, cu ajutorul a doua spatule de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

17.05.2018, 16:34

super delicios!

kytz 1

18.05.2018, 13:54

Arată mult prea bine pentru a nu fi încercat și de noi! Dacă am coace blatul în cuptorul clasic, ce temperatură și cât timp ați recomanda? Diametrul tăvii? La ciocolată semi-amăruie (eu nu o știu decât pe cea cu lapte și cea amară, așa că le voi combina în cantități egale, sper să iese ceva bun) sau ce ați recomanda și aici? Mulțumesc!

dantes 1

19.05.2018, 07:46

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca