Desert Tort Sacher

de Oana in Torturi, 16 Mai 2018 | 3689 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta, cica originala, de tort Sacher si neaparat am vrut sa o testez. A iesit extraordinar de bun! Chiar nu ma asteptam! Eu nu sunt mare fan al prajiturilor cu ciocolata, dar acesta este pe placul meu! Minunat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 225 g unt nesarat moale
  • 225 g zahar
  • 8 oua
  • 2 lingurite vanilie
  • 130 g faina
  • ½ lgt praf de copt
  • ¼ lgt sare
  • 170 g ciocolata semi-amaruie topita
  • + un borcan gem de caise

Glazura:

  • 230 g ciocolata semi-amaruie
  • 115 g unt
  • 1 lingura miere

Decor:

  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort Sacher:

Blat: Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie. Adauga ciocolata topita si racita. Mixeaza albusurile pana se intaresc si adauga restul de zahar pana obtii o bezea. Adauga apoi bezeaua in compozitie in trei reprize, amestecand usor de sus in jos cu o spatula.

Pune hartie de copt in vasul Crock-Pot si toarna compozitia. Coace blatul pe functia LOW pentru 3 ore. Verifica cu o scobitoare daca este gata. Eu am folosit Duraceramic Soute 6 l.

Scoate blatul pe un gratar si lasa-l la racit. Niveleaza blatul si apoi taie-l in doua, cand s-a racit complet.

Amesteca gemul de caise intr-o craticioara si incalzeste-l putin pe foc pana devine usor fluid. Daca are bucati de fructe poti sa il pasezi cu un blender vertical.

Unge primul blat cu gem de caise, pune celalalt blat deasupra si unge deasupra si marginile cu gem. Lasa tortul o ora sa se usuce la temperatura camerei.

Glazura: Topeste untul, ciocolata si mierea pana amestecul devine omogen (eu le-am pus la microunde pentru 1 minut). Lasa glazura sa se raceasca 5-10 minute. Toarna-o apoi peste tort si lasa sa curga si sa imbrace bine marginile.

Muta apoi tortul pe un platou si pune-l putin la rece.

Pentru decor, topeste ciocolata neagra, pune-o intr-un posh micut, taie cu grija varful cu o foarfeca si scrie Sacher pe tort. Adauga si alte elemente de decor pe margine, dupa plac.

TIPS-URI

1

Blatul se poate coace si in cuptor, bineinteles, intr-o forma de 26 cm diametru, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 170 de grade C si coaceti 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

2

Eu am preferat slow-cookerul, blatul a iesit moale, pufos, umed in interior si extraordinar de bun.

3

Pune tortul pe un gratar si sub el o tava atuci cand il glazurezi. Lasa-l apoi la racit in frigider si abia dupa-aceea muta-l pe un platou, cu ajutorul a doua spatule de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

17.05.2018, 16:34

super delicios!

kytz 1

18.05.2018, 13:54

Arată mult prea bine pentru a nu fi încercat și de noi! Dacă am coace blatul în cuptorul clasic, ce temperatură și cât timp ați recomanda? Diametrul tăvii? La ciocolată semi-amăruie (eu nu o știu decât pe cea cu lapte și cea amară, așa că le voi combina în cantități egale, sper să iese ceva bun) sau ce ați recomanda și aici? Mulțumesc!

dantes 1

19.05.2018, 07:46

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de morcovi