Tort de biscuiti

de iri_iri in Torturi, 19 Feb 2012 | 8814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g biscuiti obisnuiti,
  • 500ml cafea preparata,
  • esenta de rom,
  • alune si optional nuca de cocos.      
  • pentru crema:
  • 500ml lapte,
  • 200g zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1/2 margarina si esenta de cafea.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

pentru inceput preparam crema astfel:adaugam zaharul in lapte,apoi adaugam faina si cacao,iar la final esenta de cafea,dupa care amestecam cu un tel si apoi punem sa fiarba la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa crema.


cand s-a ingrosat ,dam deoparte si adaugam margaina si amestecam pana se incorporeaza.


separat se prepara 500ml cafea ,indulcita dupa gust, in care se adauga esenta de rom.


biscuitii se inmoaie in cafea si se aseaza in forma de dreptunghi sau patrat dupa preferinta .


peste biscuiti se intinde un strat de crema si apoi se adauga alune macinate.


se procedeaza astfel pana se termina biscuitii si ultimul strat sa fie de crema.


se orneaza dupa preferinta si cu nuca de cocos sau frisca chIar (dar pentru ca eu nu am avut a iesit un pic mai saracacios,dar sa stiti ca s-a mancat tot pana la ultima bucatica)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

ela 1

26.02.2012, 21:25

la multi ani!!!!

catalina79 1

24.04.2012, 14:13

Vreau sa-ti spun ca m-am indragostit de aceasta prajitura.Multumesc pentru ca ne-ai impartasit si noua aceasta reteta.Am preparat-o de f multe ori si e preferata familiei,mai nou am dat reteta si la prietene.
LA CAT MAI MULTE RETETE!!!

iri_iri 1

24.04.2012, 20:58

multumesc la fel si tie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de vanilie