Tort de biscuiti

de iri_iri in Torturi, 19 Feb 2012 | 8563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g biscuiti obisnuiti,
  • 500ml cafea preparata,
  • esenta de rom,
  • alune si optional nuca de cocos.      
  • pentru crema:
  • 500ml lapte,
  • 200g zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1/2 margarina si esenta de cafea.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

pentru inceput preparam crema astfel:adaugam zaharul in lapte,apoi adaugam faina si cacao,iar la final esenta de cafea,dupa care amestecam cu un tel si apoi punem sa fiarba la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa crema.

cand s-a ingrosat ,dam deoparte si adaugam margaina si amestecam pana se incorporeaza.    

separat se prepara 500ml cafea ,indulcita dupa gust, in care se adauga esenta de rom.    

biscuitii se inmoaie in cafea si se aseaza in forma de dreptunghi sau patrat dupa preferinta .  

peste biscuiti se intinde un strat de crema si apoi se adauga alune macinate.  

se procedeaza astfel pana se termina biscuitii si ultimul strat sa fie de crema.

se orneaza dupa preferinta si cu nuca de cocos sau frisca chIar (dar pentru ca eu nu am avut a iesit un pic mai saracacios,dar sa stiti ca s-a mancat tot pana la ultima bucatica)

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de biscuiti-0
Tort de biscuiti-1
Tort de biscuiti-2
Tort de biscuiti-3
Tort de biscuiti-4
Tort de biscuiti-5
Tort de biscuiti-6

COMENTARII (36)

ela

ela 1

26.02.2012, 21:25

la multi ani!!!!

catalina79

catalina79 1

24.04.2012, 14:13

Vreau sa-ti spun ca m-am indragostit de aceasta prajitura.Multumesc pentru ca ne-ai impartasit si noua aceasta reteta.Am preparat-o de f multe ori si e preferata familiei,mai nou am dat reteta si la prietene.
LA CAT MAI MULTE RETETE!!!

iri_iri

iri_iri 1

24.04.2012, 20:58

multumesc la fel si tie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!