Desert tort savarina reinterpretat

de MotanLaOale in Torturi, 3 Aug 2018 | 1941 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 400 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • un praf sare
  • SIROP
  • 800 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta rom
  • UMPLUTURA
  • 600 ml frisca lichida
  • 400 g smantana grasa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri nes
  • ORNAT
  • dulceata de capsuni
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort savarina reinterpretat:

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.


Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine.


Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.


Se lasa la dospit, la loc cald, acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.


Cand si-a dublat volumul, se pune in forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.


Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste putin.


Se face proba cu scobitoarea.


Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.


Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.


Cand este rece, se amesteca cu esenta de rom.


Blatul rece se taie in trei, se pune pe trei platouri si se insiropeaza bine, bine.


Pentru umplutura se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare. Se imparte frisca in doua castroane si in unul se pune nesul si se amesteca.


Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.


Partea de blat de jos se unge cu un strat subtire de dulceata de capsuni.


Se pune un strat consistent de frisca cu nes si se niveleaza.


Se pune cu grija (se poate rupe) blatul urmator, se unge cu dulceata si se pune un strat consistent de frisca. Se pune si blatul superior cu grija.


Deasupra se unge cu un strat de dulceata de capsuni.


Se orneaza cu frisca dupa dorinta sau pricepere (in cazul meu).


Se pune in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort savarina reinterpretat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

MotanLaOale 1

09.08.2018, 00:34

Catalina L 1

11.08.2018, 12:36

tare bun si frumos, bravo

MotanLaOale 1

11.08.2018, 13:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert briose cu afine
  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

  • 06

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Îngheţată parfait tiramisu

ieri la 21:05

Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

ieri la 20:51

Bucățele de  pui cu  sos de muștar

ieri la 20:06

Cartofi și sparanghel verde

ieri la 20:02

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite